Rivers Cuomo

 • Rivers Cuomo (New York City, 13 juni 1970) is een Amerikaans zanger en gitarist, met name bekend als frontman van de alternatieve rockband Weezer.

  Biografie

  Cuomo is van Italiaanse, Duitse en Engelse afkomst. Hij groeide op in de ashram Yogaville in Connecticut.

  In 1987 startte hij een progressieve metalband genaamd Avant Garde. Deze band viel in 1990 uit elkaar. Cuomo en zijn band waren toen verhuisd naar Californië, waar hij drummer Patrick Wilson ontmoette. Samen met Wilson, Matt Sharper en Jason Cropper startte hij de band Weezer. Tijdens het opnemen van hun gelijknamige debuutalbum verliet Cropper de band en maakte hij plaats voor Brian Bell. Na het succes van het eerste album onderging Cuomo een pijnlijke operatie aan zijn benen, wat een grote invloed had op het serieuzere vervolgalbum Pinkerton uit 1996. Rond deze tijd begon hij zijn studie aan de Harvard-universiteit, waar hij in 2006 (cum laude) zijn Bachelor of Arts behaalde.

  Naast Weezer heeft Cuomo drie soloalbums genaamd Alone opgenomen en collaboreerde hij met rapper B.o.B. in "Magic", zangeres Miranda Cosgrove in "High Maintenance" en rockband Simple Plan in "Can't Keep My Hands off You".

  Privéleven

  Cuomo trouwde op 18 juni 2006 met de Japanse Kyoko Ito die hij al sinds 1997 kende. In mei 2007 werd hun dochter Mia geboren en in 2012 hun zoon Leo.

  Discografie

  Singles

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing