You Cant Judge A Book By The Cover

The Strypes

 • The Strypes is een vierkoppige Ierse rockband van Cavan. De band is gevormd in 2011 en bestond toen uit Ross Farrely (lead zanger/harmonica), Josh McClorey (lead gitaar/zang), Peter O'Hanlon (bas gitaar/harmonica) en Evan Walsh (drum). Op dit moment zijn de bandleden 16 tot 18 jaar oud. Hun inspiratie vinden ze bij bands als The Rolling Stones, The Yardbirds, Dr. Feelgood en zangers als Bo Diddley en Howlin' Wolf. Hun bekendste nummers zijn Blue Collar Jane en Can't Judge a Book By Its Cover.

  Ze zijn begonnen als een lokaal groepje, waarin ze regelmatig van instrumenten wisselden, op zoek naar hun "sound". Na een aantal maanden rond te toeren in Cavan, hun thuisstad, begonnen ze in clubs en pubs over heel Ierland te spelen. Door ook daar verschillende sets uit te proberen, kwamen ze al snel te weten wat geliefd was bij het publiek en zo groeide hun reputatie als live-act.

  In 2014 brak de groep door in het alternatieve genre in België en Nederland. Hierdoor traden ze onder andere op op Pukkelpop, Rock Werchter en Paaspop.

  Referenties

  Dit artikel of een eerdere versie ervan is (gedeeltelijk) vertaald vanaf de Engelstalige Wikipedia, die onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen valt. Zie de bewerkingsgeschiedenis aldaar.

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.