Macklemore & Ryan Lewis

 • Ben Haggerty (Seattle, 19 juni 1983), bekend onder zijn artiestennaam Macklemore en voorheen als Professor Macklemore, is een Amerikaanse rapper.

  Levensloop

  Macklemore maakte als kind voor het eerst kennis met hiphop via de muziek van de Amerikaanse band Digital Underground.

  Macklemore behaalde in 2009 een bachelor aan de liberal arts college The Evergreen State College in Olympia.

  Muziekcarrière

  2000-2013: Zijn carrière

  Macklemore nam een ep op getiteld Open your eyes in 2000 onder de naam Professor Macklemore, die hij zelf verspreidde. Macklemore liet later professor uit zijn naam en bracht zijn eerste album uit, The Language of My World in januari 2005. In september 2009 verscheen The Unplanned Mixtape. In oktober 2010 werkte hij samen met producer Ryan Lewis om de ep VS. Redux te maken, waarin Macklemore zijn ervaring met drugsmisbruik gebruikte om zijn veelgeprezen lied Otherside te maken. Vervolgens werd Macklemore ontdekt door The Agency Group, een groot internationaal boekingsbedrijf. Op 15 maart 2013 kwam het album The Heist uit in Nederland.

  Macklemore raakte meer bekend met de hit Thrift shop. Later bracht hij ook een vernieuwde versie uit van Can't hold us, dat ook al in 2011 uitkwam. Zijn 'nieuwste' hit genaamd Same Love is rond midden 2013 uitgekomen. daarna bracht hij de single white walls uit eind 2013 begin 2014

  Discografie

  Singles

  Radio 2 Top 2000

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.