Anna Kendrick

 • Anna Kendrick (Portland (Maine), 9 augustus 1985) is een Amerikaanse actrice en zangeres. Ze werd in 2010 onder meer genomineerd voor een Oscar, een Golden Globe en een BAFTA Award voor haar bijrol als Natalie Keener in Up in the Air. Hiervoor won ze daadwerkelijk een National Board of Review Award. Kendrick werd in 1998 op twaalfjarige leeftijd genomineerd voor een Tony Award voor het spelen van Dinah in de musical High Society. Later werd ze genomineerd voor een Independent Spirit Award in zowel 2004 (voor haar filmdebuut Camp) als in 2008 (voor Rocket Science).

  Voor Kendrick debuteerde op het witte doek, was ze te zien als Sadie Winterhalter in de net als Camp in 2003 uitgebrachte televisiefilm The Mayor, een komedie. In 2008 werd ze gecast als Jessica Stanley in Twilight, de verfilming van het eerste deel uit de gelijknamige boekenreeks van Stephenie Meyer. Zodoende verscheen Kendrick weer als Stanley in opvolger The Twilight Saga: New Moon en speelt ze hetzelfde personage opnieuw in volgende verfilmde delen van de reeks. De actrice is in realiteit jaren ouder dan haar personage in de Twilight-films. Waar Jessica Stanley een zestienjarige middelbare scholiere is, was Kendrick zelf 23 tijdens de première van het eerste Twilight-deel in november 2008.

  Filmografie

  *Exclusief televisiefilms

  Discografie

  Singles

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing