La Fouine feat Youssoupha

  • Laouni Mouhid (Trappes, 25 december 1981), beter bekend als La Fouine is een Franse rapper van Marokkaanse afkomst uit de stad Trappes een voorstad van Parijs. La Fouine staat sinds 2003 onder contract bij Sony Records France. In 2005 kwam zijn debuutalbum uit, Bourré au son. In 2007 kwam zijn tweede album uit Aller-Retour en begon hij zijn eigen kledinglijn, genaamd Street Swagg. Zijn succesvolste album kwam uit in 2009 Mes Repères, en is tweemaal in Frankrijk met Goud bestempeld.

    In mei 2011 kwam hij negatief in de media omdat hij tijdens een optreden in de Belgische gemeente Incourt twee toeschouwers liet afslaan door zijn entourage tijden het festival Inc'Rock. . Sony, zijn producent, poogde de filmpjes die verschenen op YouTube te verwijderen maar die bleven verschijnen.

    Sinds eind 2013 maakt La Fouine deel uit van de hip-hopgroep Team BS waarvan in februari 2014 het debuutalbum verscheen.

    Discografie

    • 2001: J'avance
    • 2004: Planète Trappes Vol.1 (mixtape)
    • 2005: Bourré au son
    • 2006: Planète Trappes Vol.2 (mixtape)
    • 2007: Aller-Retour
    • 2008: Capitale Du Crime (mixtape)
    • 2009: Mes Repères
    • 2010: Capitale Du Crime Vol.2 (mixtape)
    • 2011: La Fouine vs Laouni
    • 2012: Capitale Du Crime Vol.3 (mixtape)
    • 2013: Drôle de Parcours
    • 2014: Team BS
    • 2014: Capitale du Crime Vol.4 (mixtape)

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.