Madcon feat. Kelly Rowland

 • Kelendria Trene (Kelly) Rowland (Atlanta, 11 februari 1981) is een Amerikaanse zangeres.

  Biografie

  Ze vormde samen met Beyoncé Knowles en Michelle Williams de Amerikaanse R&B-groep Destiny's Child. Rowland was een van de eerste leden, samen met Beyoncé en voormalige leden van de groep LeToya Luckett en LaTavia Roberson.

  Tussen 1997 en 2005 scoorde de groep vele hits zoals No, no, no, Survivor en Soldier. In 2005 besloot Destiny's Child definitief uit elkaar te gaan na hun laatste album Destiny Fulfilled. Eerder maakten alle drie de zangeressen al in 2002 en 2003 solo-uitstapjes. Rowland scoorde toen een wereldhit samen met Nelly, Dilemma. Daarna volgde haar album Simply Deep en onder andere de single Stole was een aardig succes.

  Rowlands tweede album, genaamd Ms. Kelly, is in 2007 uitgekomen. De eerste single werd aangekondigd als Gotsta Go, maar dit werd veranderd naar de single Like This, samen met de rapster Eve. Samen met David Guetta heeft ze ook nog een hit gescoord met "When love takes over".

  Op 18 mei 2010 verscheen de single "Commander". De eerste single van haar nieuwe album "Kelly Rowland". Na het succes van 15 miljoen views op YouTube, heeft ze inmiddels weer 2 singles uitgebracht: "Rose Colored Glasses" (14 september 2010) en "Forever And A Day" (15 september 2010).

  Naast haar zangcarrière heeft Rowland ook een aantal keer geacteerd. Haar acteerdebuut was in de Amerikaanse komedie The Hughleys. Ook heeft ze in de horrorfilm Freddy vs. Jason gespeeld.

  Tevens presenteert Kelly ook het programma The Fashion Show samen met Isaac Mizrahi. Net zoals het vergelijkbare Project Runway zitten de presentatoren ook in de jury. In 2011 zat ze in de jury van X Factor in Groot-Brittannië.

  In 2013 kwam haar album Talk a good game uit, waarin ze ook weer met Knowles en Williams samenwerkte.

  Privé

  Rowland is getrouwd en heeft een zoon.

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.