Dave Mason

  • David Thomas Mason

    Biografie

    Als tiener speelde Mason met gitarist Michael Mann, bassist Dennis Morgan en drummer Roger Moss in een band, genaamd The Jaguars.

    In het voorjaar van 1965 stopte Mason met The Hellions om muziek te studeren.

    Mason nam met The Jimi Hendrix Experience een cover van het door Bob Dylan geschreven lied "All Along the Watchtower" op. Zij hoorden het liedje voor het eerst toen ze samen met Viv Prince (drummer van The Pretty Things) in Londen naar het album John Wesley Harding luisterden.

    Discografie

    De volgende albums werden van Mason als soloartiest uitgebracht:

    • Alone Together (1970)
    • Dave Mason and Cass Elliot (1971, met Cass Elliot)
    • Headkeeper; Dave Mason Is Alive! (1972)
    • It's Like You Never Left (1973)
    • The Best of Dave Mason (1973, compilatie)
    • Dave Mason (1973)
    • Split Coconut (1975)
    • Certified Live (1976, livealbum)
    • Let It Flow (1977)
    • Mariposa de Oro (1978)
    • Old Crest on a New Wave (1980)
    • Two Hearts (1988)
    • Ultimate Collection (1999, compilatie)
    • Live: 40,000 Headmen Tour (1999, met Jim Capaldi)
    • Super Hits (2000, compilatie)

    Mason werkte onder meer mee aan de volgende albums:

    • Beggars Banquet (1968) van The Rolling Stones
    • Electric Ladyland (1968) van Jimi Hendrix
    • Delaney and Bonnie & Friends on Tour with Eric Clapton (1970)
    • All Things Must Pass (1970) van George Harrison
    • Bobby Keyes (1972) van Bobby Keyes
    • Crossroads (1988) van Eric Clapton

    Externe links

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.