JoJo

  • Joanna Noëlle Blagden Levesque (Brattleboro (Vermont), 20 december 1990) is een Amerikaans pop- en R&B-zangeres die al op zeer jonge leeftijd wist door te breken. Haar artiestennaam is 'JoJo'.

    Biografie

    JoJo wist in 2004 - ze was toen amper 13 jaar oud - met een popliedje Leave (Get Out) door te breken. Haar nummer stond in de VS op nummer twaalf in de hitlijsten en in het Verenigd Koninkrijk op nummer twee. In Nederland en Vlaanderen bereikte haar debuutsong ook een hoge notering. Ze ging niet naar een gewone school, maar kreeg thuisscholing. Jojo is actief op Twitter.

    Discografie

    Albums

    • 2004: JoJo - #4 US, #22 UK, US Certification: Platinum
    • 2006: The High Road - #3 US, US Certification: Gold

    Singles

    Van het album JoJo (2004):

    • 2004: "Leave (Get Out)" #12 US, #2 UK, US Certification: Platinum
    • 2004: "Baby It's You" (featuring Bow Wow) #22 US, #6 UK, US Certification: Gold
    • 2005: "Not That Kinda Girl"

    Van het album The High Road (2006), dat op 17 oktober van datzelfde jaar (in de VS) is verschenen:

    • 2006: "Too Little Too Late" #3 US, #4 UK, #14 CAN
    • 2006: "How To Touch A Girl"
    • 2006: "Anything"
    • 2007: "Let It Rain"
    • 2007: "Beautiful girls (rmx)"
    • 2011: "Disaster"

    Comeback

    Eind 2007 verklaarde JoJo dat ze nummers aan het schrijven was voor haar derde album, dat naar eigen zeggen zou worden vrijgegeven wanneer ze 18 werd (in december 2008).

    Referenties

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.