G.R.L.

 • G.R.L. was een Amerikaanse, Britse en Canadese meidengroep gevormd door Robin Antin. De groep bestond uit Emmalyn Estrada, Paula van Oppen, Lauren Bennett en Natasha Slayton. Tot haar overlijden in september 2014 maakte zangeres Simone Battle eveneens deel uit van de groep.

  Muziekcarrière

  2011-2012: Formatie en Pussycat Dolls

  In maart 2011 begon Antin met het houden van audities voor het vinden van nieuwe meiden die de vertrokken leden van The Pussycat Dolls konden vervangen. Op 5 februari 2012 debuteerden ze met deze nieuw groep, tijdens de Super Bowl, als onderdeel van de GoDaddy's jaarlijkse reclamespot.

  Op 12 april 2012 werd bekend dat Chrystina Sayers niet langer meer onderdeel was van de band. In juli 2012 werd bekend dat er een aantal leden bij waren gekomen: Natalie Mejia (van Girlicious), Amanda Branche en Natasha Slayton, hiermee werd ook bekend dat Jenkins de groep had verlaten. Een maand later was Branche alweer vervangen door X Factor-kandidaat Simone Battle. In november kwam Emmalyn Estrada bij de groep, zij verving Mejia. Mejia maakte bekend dat zij haar eerste kind verwachtte en daarom stopte met de groep.

  2013-2014: doorbraak en debuutalbum

  In februari 2013, maakte Antin bekend dat ze hun debuutalbum onder een andere naam dan The Pussycat Dolls gingen uitbrengen.

  Op 16 juni verscheen de debuutsingle "Vacation", die de soundtrack werd voor de film The Smurfs 2. Dit was het eerste wat onder hun nieuwe naam G.R.L. verscheen en ook voor het eerst dat hun nieuwe naam werd vrijgegeven. Op 10 september kwam de single binnen op nummer 7 in de Zuid-Koreaanse hitlijst. Het eerste liveoptreden was op 28 september in Skokie. Ze hebben in een interview bevestigd, dat ze voor hun nieuwe album zijn gaan samenwerken met Dr. Luke, Max Martin, Cirkut, Darkchild en Lukas Hilbert.

  Op 28 januari 2014 maakte de groep bekend dat "Show Me What You Got" op het compilatiealbum Now That's What I Call Music! zou verschijnen in de Verenigde Staten.

  G.R.L. staat ook op de nieuwe single van Pitbull, genaamd "Wild Wild Love".

  Op 14 maart stond de groep op het iTunes-festival op SXSW, waar ze openden voor Zedd en Pitbull.

  Op 5 september werd Simone Battle dood aangetroffen in haar woning. De overgebleven bandleden hebben een single gemaakt ter herdenking van Simone Battle, genaamd 'lighthouse'

  2014-2015: Groepering en uit elkaar

  Na de dood van Battle besloten de vier overgebleven meiden door te gaan. Ze namen eind 2014 Lighthouse op, ter nagedachtenis van Battle. De groep ging eind mei 2015 alsnog uit elkaar, door verschillende redenen. Één reden van de break up was dat de meiden het erg moeilijk hadden en niet over het overlijden van Battle heen kwamen. Ook kregen ze alle vier steeds andere opdrachten tussendoor wat moeilijk te combineren viel met G.R.L.

  Leden

  • Vanessa Curry (2011-2012)
  • Chrystina Sayers (2011-2012)
  • Erica Kiehl Jenkins (2011-2012)
  • Natalie Mejia (2012)
  • Amanda Branche (2012)

  Externe link

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.