Never Let Down

Andrew W.K.

  • Andrew W.K. (echte naam Andrew Fetterly Wilkes-Krier, Stanford, 9 mei 1979) is een multi-instrumentalist uit de Verenigde Staten. Zo is hij zanger, gitarist, bassist, drummer, pianist, keyboardspeler en producent.

    Biografie

    Andrew W.K. is geboren in Stanford, Californië en groeide op in Ann Arbor, Michigan. Op zijn vierde jaar kreeg hij al pianolessen op school en op privéscholen.

    Op zijn 13e jaar, in 1993, kwam hij bij de band 'Reverse Polarity'. Later speelde en zong hij in vele andere bands, totdat hij in 2001 zijn solocarrière begon. Naast zijn albums verscheen hij ook in films en in televisieprogramma's, zoals The Osbournes en in 2004 had hij op MTV2 zijn eigen tv-show, genaamd Your Friend, Andrew W.K.

    Discografie

    Albums

    • I Get Wet (2001, Island Records)
    • The Wolf (2003, Island Records)
    • Close Calls With Brick Walls (2006, Japanse en Zuid-Koreaanse import)
    • The Japan Covers (2008, Japanse Import)
    • 55 Cadillac (2009) Pianomuziek, alleen op vinyl (elpee) uitgegeven)
    • Gundam Rock (2009) Engelstalig coveralbum met Gundamrock van Japanse animemuziek

    Ep's

    • AWKGOJ "Girls Own Juice" (ep) (2000, Bulb Records)
    • Party Til You Puke (ep) (2000, Bulb Records)

    Verzamelalbums

    • The Very Best So Far (2008, Japanse Import)
    • Premium Collection (2008, Japanse Import)

    Singles

    • Room To Breathe - (Uitgebracht onder zijn volledige naam: Andrew Wilkes-Krier) (1998, Hanson Records)
    • You Are What You Eat - Een wel opgenomen, maar nooit officieel uitgebrachte single.
    • Party Hard - (oktober 2001) - #19 (UK Top 40 Charts)
    • She Is Beautiful - (begin 2002) - #26 (UK Top 40 Chart)
    • Fun Night - (medio 2002)
    • We Want Fun - (december 2002)
    • Tear It Up - (zomer 2003)
    • Never Let Down - (september 2003)
    • Long Live the Party - (2003, alleen in Japan uitgegeven)

    Dvd

    • Tear It Up - dvd (2003) - Inclusief Andrew W.K. muziekvideo's en concertopnames
    • The Wolf - Bonus dvd (2003) - Japanse import versie, met veel beelden van achter de schermen
    • Who Knows? (2006) - Live concert
    • Close Calls With Brick Walls - bonus dvd (2006) - Japanse import versie

    Film en televisie soundtracks

    • Out Cold - "She Is Beautiful"
    • Jackass: The Movie - "We Want Fun"
    • Stealing Harvard - "Party Hard"
    • Old School - "Fun Night"
    • Freaky Friday - "She Is Beautiful"
    • Masters of Horror (Soundtrack) - "You Will Remember Tonight"
    • American Pie Presents: Band Camp - "She Is Beautiful"
    • Aqua Teen Hunger Force Colon Movie Film for Theaters - (film) - "Party Party Party"

    Diversen

    • Fortune Dove - ep van Wolf Eyes (2000) (producer/mix)
    • Ozzfest live 2002 - Album - "She Is Beautiful" (Live met Kelly Osbourne) (compilatie)
    • Électricité" - door Mike Pachelli - met Andrew W.K. op piano (2007) [1]
    • Noon And Eternity - album van To Live And Shave In L.A. (2006) (producer/mix)
    • Safe Inside The Day - door Baby Dee - met Andrew W.K. op drums en basgitaar (2008) (gastmuzikant)

    Bandleden

    • Andrew W.K. - zang, diverse instrumenten
    • Donald Tardy - drums
    • Richerd Russo - drums
    • Jimmy Coup - gitaar
    • Erik Payne - gitaar
    • Frank Werner - gitaar
    • Ken Andrews - gitaar
    • Gregg Roberts - basgitaar

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.