P!nk feat. Lily Allen

 • Lily Rose Beatrice Allen (alias Lily Rose Cooper) (Hammersmith, London, 2 mei 1985) is een popartiest uit Engeland. Ze brak in 2006 door met de single Smile.

  Biografie

  Lily Allen is de dochter van Keith Allen. Ze heeft een oudere zus, een jongere zus en een broer (Alfie Allen). Over die laatste gaat Allens nummer Alfie. Ze volgde les aan dertien verschillende scholen en toen ze op haar 14e naar de kostschool moest, liep ze weg. Op haar 15e ging ze definitief van school af.

  Haar debuutalbum, Alright, Still, verscheen op 14 juli 2006. Ze haalde haar inspiratie naar eigen zeggen uit de muziekcollectie van haar ouders.

  In april 2008 gaf Allen twee nieuwe nummers vrij op haar MySpace-pagina: The Fear en I Could Say. Later volgden nog G.W.B en Who'd Have Known.

  Allens nieuwe album It's Not Me, It's You kwam uit op 9 februari 2009. Op het album staan veel kritische nummers. Als eerste single verscheen op 26 januari 2009 het nummer The Fear. Deze single gaat over Allens angst dat alles om geld zal gaan draaien. Tevens gaat ze in het nummer in op het leven als beroemdheid. In het Verenigd Koninkrijk behaalde ze er haar tweede nummer 1-hit mee na Smile. Als tweede single werd in Europa het nummer Fuck You uitgebracht. Ondanks geruchten dat het nummer over George W. Bush zou gaan, stelde Allen dat het nummer over niemand persoonlijk gaat en geschreven is voor de jeugd. Tijdens een show in São Paulo (Brazilië) geeft zij aan dat ze het nummer opdraagt aan George W. Bush. In de Verenigde Staten verscheen in plaats van deze single het nummer Not Fair, over een man die ze wel aantrekkelijk vindt, maar haar seksueel niet kan opwinden.

  Op 24 september 2009 berichtte de Daily Mail dat Allen geen albums meer zou uitbrengen. Een reden voor de zangeres om ermee te stoppen was dat ze fel tegen het illegale downloaden van muziek was. "De dagen waarin ik geld kon verdienen aan het maken van muziek zijn voorbij", aldus de zangeres. De zangeres wil zich nu op acteren richten. Ook verscheen de zangeres als zichzelf in de Australische soapserie Neighbours. In 2011 bracht ze toch nog een nummer uit met Wiz Khalifa en T-Pain, genaamd 5 O'Clock.

  Op 10 november 2013 bracht Allen een cover uit het van het nummer Somewhere Only We Know van de band Keane. Het nummer kwam zowel in het Verenigd Koninkrijk en in Ierland bovenaan de hitlijsten. Een week later bracht ze het nummer Hard out here uit.

  Privéleven

  Op 19 december 2007 meldde een woordvoerder aan de BBC dat Allen in verwachting was. De vader, Ed Simons van The Chemical Brothers, was vijftien jaar ouder dan de zangeres en het paar had vanaf september 2007 een relatie.

  Op 1 november 2010 kwam het nieuws naar buiten dat Allen voor de tweede keer een kind door een vroeggeboorte verloren had.

  Ze trouwde op 11 juni 2011 met haar vriend, met wie ze sinds juli 2009 een relatie had. Ze heeft met hem twee dochters, geboren in 2011 en 2013.

  Discografie

  Singles

  Externe link

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing