Håkan Hellström

  • Håkan Hellström (Älvsborg, Göteborg, 2 april 1974) is een Zweedse muzikant. Hij brak in 2000 door in Zweden met het nummer Känn ingen sorg för mig Göteborg ("Heb geen medelij met mij, Göteborg"). In 2005, bracht Hellström zijn vierde album, Nåt gammalt, nåt nytt, nåt lånat, nåt blått (letterlijk vertaald: Iets ouds, iets nieuws, iets geleends, iets blauws) uit, wat een verzameling van oud materiaal was, wat de reguliere albums nooit gehaald heeft en een aantal nieuwe nummers. In 2006, na de geboorte van zijn zoon, kondigde hij aan, dat hij komende tijd niet meer gaat toeren en opnemen. Desondanks treedt hij nog wel af en toe op. Onlangs, (8 juli, 2006), trad hij op tijdens het Zweedse Peace & Love-festival, in Borlänge, voor een publiek van ruim 12 000 man.

    In 2009 en 2011 speelde hij op het Peace & Love-festival voor 50 000 personen. In juni 2011 speelde hij voor zijn grootste betalende publiek ooit, van meer dan 20 000 mensen.

    Hellström speelde drums in de Zweedse indie pop band Broder Daniel tussen 1988 en 1994, en hij kwam in 1997 weer bij de band om bas te spelen. Uiteindelijk verliet hij de band in 2003 opnieuw om zich compleet te kunnen focussen op zijn solocarrière.

    Discografie

    Albums

    • 2000 - Känn ingen sorg för mig Göteborg
    • 2002 - Det är så jag säger det
    • 2005 - Ett kolikbarns bekännelser
    • 2005 - Nåt gammalt, nåt nytt, nåt lånat, nåt blått
    • 2008 - För sent för Edelweiss
    • 2010 - Samlade singlar 2000-2010
    • 2010 - 2 steg från paradise
    • 2013 - Det kommer aldrig va över för mig
    • 2014 - Håkan boma ye!

    Singles

    • 2000 - Känn ingen sorg för mig Göteborg
    • 2000 - Ramlar
    • 2001 - En vän med en bil
    • 2001 - Nu kan du få mig så lätt
    • 2002 - Kom igen Lena!
    • 2003 - Den fulaste flickan i världen
    • 2003 - Mitt Gullbergs Kaj paradis
    • 2005 - En midsommarnattsdröm
    • 2005 - Dom kommer kliva på dig igen
    • 2005 - Gårdakvarnar och skit
    • 2005 - 13
    • 2006 - Jag hatar att jag älskar dig och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig
    • 2006 - Klubbland
    • 2008 - För en lång lång tid
    • 2008 - Kär i en ängel
    • 2008 - Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din
    • 2010 - Saknade te havs
    • 2010 - River en vacker dröm
    • 2010 - Jag vet vilken dy hon varit i

    Externe links

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.