Julio Iglesias Jr.

 • Julio Iglesias (Madrid, 25 februari 1973) is een Spaanse zanger en model.

  Biografie

  Julio Iglesias jr. is de oudste zoon van de bekende Spaanse zanger Julio Iglesias en Isabel Preysler. Iglesias heeft een oudere zus genaamd Chabeli en een jongere broer Enrique die ook bekend is als zanger. Iglesias' moeder heeft nog twee dochters uit een andere relatie en zijn vader heeft ook nog vijf kinderen uit een relatie met de Nederlandse Miranda Rijnsburger.

  Julio Iglesias begon eerst met de hulp van zijn vriend en manager Darius Jordi Lassus in de showbusiness als model. Het was zijn manager die een overeenkomst had bereikt met Joey Hunter (destijds de voorzitter van de mannelijke modeafdeling van Ford Modeling Agency in New York).

  Iglesias tekende een platencontract bij het label Epic Records en verhuisde terug naar Miami waar hij begon met het opnemen van zijn eerste album Under My Eyes met Rodolfo Castillo, uitgebracht in 1999. De opnames van zijn album bracht hen naar New York en Los Angeles. Twee uitgebrachte singles van zijn Engelstalige album waren: One More Chance en Under My Eyes.

  Iglesias' tweede album, Tercera Dimension, werd uitgebracht in 2003 onder het Warner Music Latina Label en bevatte Spaanse pop/rock nummers. Van het album werden de nummers Los Demas en Dejame Volar als single uitgebracht.

  In 2008 was Julio Iglesias de winnaar van de CTM-reallifesoap Gone Country. Ook deed Julio mee aan de Spaanse versie van Dancing With The Stars.

  Privéleven

  In mei 2011 verloofde de zanger zich met het Belgische topmodel Charisse Verhaert met wie hij toen acht jaar een relatie had. Ze trouwden op 3 november 2012 in Spanje.

  Discografie

  Singles

  Externe link

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.