Legacy

Nicky Romero Vs. Krewella

 • Nicky Romero (Amerongen, 6 januari 1989), geboren als Nick Rotteveel, is een Nederlands diskjockey.

  Carrière

  Na een verblijf van een jaar in Kingston, Canada, keerde Romero terug naar Nederland om daar zijn school af te maken. In 2012 werd hij bekend met zijn single Toulouse, die langere tijd in de top 10 van Beatport stond.

  Later in 2012 kreeg hij de prijs voor 'Highest New Entry' van DJMAG. Hij kwam binnen op nummer 17 en was daarmee samen met Skrillex de hoogste binnenkomer ooit.

  Daarnaast presenteert Romero elke zaterdagavond van 00.00 tot 01.00 uur Protocol Radio op Radio 538, waarin hij studiomixen, mash-ups en pas uitgekomen singles van zijn label Protocol Recordings draait. Tot 14 september 2013 was het programma op SLAM!FM en in een grijs verleden op Midland FM te horen

  Romero heeft gewerkt met dj's zoals Tiësto, Fedde le Grand, Sander van Doorn, David Guetta, Calvin Harris, Afrojack en Avicii. De hit I Could Be The One, die hij samen met Avicii maakte, bereikte de nummer 1-positie in de UK Singles Chart.

  Discografie

  Singles

  Externe link

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.