Candice Night

 • Candice Night (New York City, 8 mei 1971) is de (levens) partner van Ritchie Blackmore. Ze was actief als backing vocal in Blackmore's band Rainbow en is nu de leadzangeres van de groep Blackmore's Night.

  Ze ontmoette Ritchie Blackmore op een voetbalveld in 1989. Ze heeft nog sommige van de songteksten geschreven voor het laatste Rainbow-album "Stranger in Us All".

  Nadien heeft ze diverse prijzen ontvangen voor haar performances met Blackmore's Night waaronder enkele gouden platen. Dit was voornamelijk de start van haar internationale carrière. Ze tracht ook continu haar mogelijkheden te verbreden tijdens opnames en liveconcerten. Ze houdt zich niet langer alleen bezig met het schrijven van songteksten of zang maar speelt ondertussen ook diverse instrumenten zoals onder andere de schalmei, cornamuse, rauschpfeife en pennywhistle.

  Candice Night zong eveneens het lied "Light the Universe" terug te vinden op het album "Keeper of the Seven Keys - The Legacy" van de Duitse metalband Helloween.

  Op 30 september 2011 zal haar solo album "Reflections" verschijnen.

  Discografie

  Blackmore's Night

  Albums & Dvd's

  • Blackmore's Night

  Solo

  Albums

  • Reflections (2011)

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.