Yuvanshankar Raja;Tanvi Shah;Bhavatharini;Vilasini

  • Tanvi Shah (1 december 1985) is een Indiase playback-zangeres. Ze zingt liedjes voor Indiase films, maar treedt ook op met een groep, Zahrra. Ze componeerde en zong het Spaanstalige deel van het lied "Jai Ho" in de soundtrack voor de film "Slumdog Millionaire". Voor de bijdrage aan deze compositie van A.R. Rahman en Gulzar deelde ze met hen in 2008 de Grammy die het lied kreeg in de categorie "Best Song Written for Visual Media".

    Shah werkt al sinds 2004 samen met A.R. Rahman. Ze zong liedjes voor hem voor bijvoorbeeld de films "Yuva" (2004) en "Delhi-6" (2009). "Jai Ho" uit "Slumdog Millionaire" leverde haar ook andere gedeelde awards op: een BMI Award en een World Soundtrack Award. Andere componisten waarvoor Shah zong waren Yuvan Shankar Raja (bijvoorbeeld voor de films "Paiyaa" en "Goa" uit 2010) en Srikanth Deva ("Thotta", 2008). Ze zingt zowel liedjes in Hindi als in Tamil, Engels en Telugu.

    Externe links

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.