Alex Gaudino feat. Nicole Scherzinger

 • Nicole Prescovia Elikolani Valiente Scherzinger (Honolulu (Hawaï), 29 juni 1978) is een Amerikaans zangeres, danseres, actrice en schrijfster, en maakte deel uit van de Pussycat Dolls.

  Biografie

  Scherzinger werd in 2001 ontdekt door haar deelname aan de Amerikaanse talentenjachtshow Popstars, waarvan ze dat jaar een van de winnaars werd. Hierdoor kwam ze terecht in de popgroep Eden's Crush. Na deze groep te hebben verlaten, sloot ze zich aan bij de Pussycat Dolls, die in 2005 en 2006 als zanggroep wereldwijd ging met grote hits als Don't Cha, Stickwitu, Beep, Buttons, I Don't Need a Man en Wait a Minute. Medio 2006 besloot Scherzinger aan een solocarrière te gaan werken, zonder daarbij de Pussycat Dolls te verlaten. Haar soloalbum Her Name Is Nicole stond voor oktober 2007 gepland, maar omdat de uitgebrachte singles (Whatever You Like en Baby Love) weinig succes behaalden, werd de release meerdere malen uitgesteld en uiteindelijk werd het gehele project afgelast. Hierna richtte de zangeres zich op Doll Domination, het tweede album van The Pussycat Dolls waarvan ze ook enkele nummers schreef. In 2010 stapten meerdere leden - waaronder Scherzinger - uit de groep en was de weg vrij voor een solocarrière. De opnames voor haar niet afgemaakte album werd nieuw leven ingeblazen en Nicole kreeg de kans om samen te werken met grote namen uit de muziekwereld waaronder producer RedOne, The Dream en StarGate. Een nieuwe single genaamd Poison verscheen eind 2010 en behaalde #3 in Engeland. Het album Killer Love werd begin 2011 afgerond en werd vooraf gegaan door de single Don't Hold Your Breath welke Nicole's eerste solo nummer 1-hit werd in Engeland en tegelijkertijd wereldwijd. Met Eros Ramazzotti heeft Nicole een duet gezongen, Fino All'Estasi, dat op de cd Noi van de Italiaanse zanger is verschenen. Ze heeft een relatie gehad met de Formule 1-coureur Lewis Hamilton .

  Discografie

  Singles

  Externe link

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.