Seasonal Love

Sean Kingston feat. Wale

 • Kisean Anderson (Miami, 3 februari 1990), beter bekend onder zijn artiestennaam Sean Kingston, is een Jamaicaans-Amerikaanse zanger. Zijn Jamaicaanse wortels leven voort in zijn artiestennaam, want Kingston is de hoofdstad van Jamaica.

  Sean Kingston beleefde in 2007 zijn doorbraak door met zijn eerste single Beautiful girls direct op de eerste plaats van de Billboard Hot 100 te komen. De single stond vijf weken op nummer 1, en bereikte later ook de eerste plek in het Verenigd Koninkrijk.

  In september 2007 kwam de single uit in Nederland en bereikte het de Nederlandse Top 40. Het werd een alarmschijf en zeer populair. Ook zijn tweede single Me Love was populair, maar kwam maar tot de tipparade. Zijn eerste album, Sean Kingston, kwam uit in 2007, dit album bevatte de hit Beautiful girls. Zijn tweede album, Tomorrow, kwam uit in 2009.

  In 2010 bracht Sean met Justin Bieber hun nieuwe nummer uit: Eenie meenie. In 2010 was hij ook te zien in The Suite Life on Deck, als zichzelf.

  Op 29 mei 2011 was hij betrokken bij een jetski-ongeval en werd naar het ziekenhuis gebracht. Hij raakte levensgevaarlijk gewond maar overleefde het incident. Sinds die dag is hij dankbaar voor alle dagen dat hij leeft.

  Discografie

  Singles

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.