Me and the Moon

Shane Filan

 • Shane Steven Filan (Sligo, 5 juli 1979) is, samen met Nicky Byrne, Kian Egan en Mark Feehily, een van de vier (voorheen vijf) originele leden van de Ierse pop band Westlife. Voordat Westlife begon zaten Shane, Kian en Mark in een door henzelf opgerichte band I.O.U., samen met hun schoolvrienden Derrick Lacey, Graham Keighron en Michael Garrett.

  Shane groeide op in Sligo, een middelgrote stad in het noordwesten van Ierland. Hij werd geboren op 5 juli 1979 (ouders: Peter en Mae Filan). Hij is de jongste uit een gezin van zeven kinderen. Shane heeft 3 broers en 3 zusters: Finbarr, Peter Jr, Yvonne, Liam, Denise en Mairead. Zijn ouders bezaten een eetcafé in Sligo genaamd Carlton Café, gelegen aan Castle Street. Shane werkte zo af en toe in het café vanaf jonge leeftijd. Toen Peter en Mae besloten het café te sluiten in 2003 heeft Shane het teruggekocht en het omgebouwd tot een kledingboutique.

  Toen Shane jonger was was hij een groot fan van Michael Jackson en leerde zelfs ‘moonwalken’. Hij volgde zijn studie aan Summerhill College, een katholieke school, samen met Kian en Mark. Alle drie hebben ze meegespeeld in de schoolproductie van de musical Grease op twaalfjarige leeftijd. Shane houdt van paarden en bezit er meerderen. Hij heeft deelgenomen aan vele toernooien en won een groot aantal prijzen. Alle paarden van Shane zijn genaamd: Carlton, met een achtervoegsel (bv: Carlton Flight, Carlton Clover).

  Shane Filan wordt gezien als de hoofd leadzanger (eerste stem) in Westlife. Hij heeft samen met de andere bandleden meerdere van hun songs geschreven.

  Shane trouwde met zijn jeugdliefde Gillian Walsh op 28 december 2003. Het echtpaar heeft drie kinderen.

  Externe link

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.