Alex C.

 • Alex Jörg Christensen (Hamburg, 7 april 1967) is een Duitse DJ en producer.

  Levensloop

  Christensen begon in 1991 als muziekproducent en dj, en scoorde onder de pseudoniem U96 in 1992 direct een hit met een techno versie van Das Boot. Het nummer was het eerste techno nummer die een nummer 1 notering wist te behalen. Sinds 2002 werkt de artiest ook onder de naam Alex C.

  Als producent en/of componist werkte Christensen onder andere voor Right Said Fred, Tom Jones, *NSYNC, Rollergirl, Marianne Rosenberg, Sarah Brightman, en ATC.

  In 2002 nam de artiest enkele nummers op samen met Yasmin Knock, die hij ontmoet had toen ze samen in de jury zaten tijdens het tweede seizoen van het Duitse Popstars.

  Christensen vertegenwoordigde Duitsland in de finale van het Eurovisiesongfestival 2009 in Moskou, samen met Oscar Loya, waar ze het nummer "Miss Kiss Kiss Bang" ten horen brachten. Met dit nummer eindigden ze op de 20ste plaats.

  Grootste hit

  In 2007 kwam in samenwerking met Y-Ass het nummer "Du hast den schönsten Arsch der Welt" uit. Dit nummer betekende voor Christensen een doorbraak in het buitenland. Het nummer haalde hoge noteringen in tientallen landen en werd vervolgens in meerdere talen uitgebracht. In enkele landen werd de melodie echter iets aangepast om een beetje in te spelen op de huidige muziek-smaak van de inwoners. Enkele versies van dit nummer zijn:

  • Alex C ft. Y-Ass - Du Hast Den Schönsten Arsch Der Welt (Duits - Origineel)
  • Trasero - Lekkerste Kont Van Het Land (Nederlands)
  • Alex C ft. Y-Ass - Sweetest Ass In The World (Engels)
  • Alex C ft. Y-Ass - Tienes El Culo Más Bello Del Mundo (Spaans)
  • Alex C ft. Y-Ass - Tu As Le Plus Beau Cul Du Monde (Frans)
  • Mr.Vee & Michaela - Máš Nejhezčí Zadek Na Světě (Tsjechisch)
  • Släm - Sul On Kõige Kaunim Kann (Estisch)

  Externe link

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.