Jennifer Hudson feat. T.I.

 • Jennifer Kate Hudson (Chicago, 12 september 1981) is een Oscarwinnende Amerikaanse actrice en zangeres. Ze werd bekend door haar deelname aan het derde seizoen van het televisieprogramma American Idol.

  Carrière

  Hudson heeft persoonlijk meer dan een dozijn prijzen gewonnen voor haar acteerprestaties. In de filmversie van de Broadwaymusical Dreamgirls speelt ze de rol van Effie White. Ze kreeg hiervoor een Golden Globe Award voor beste vrouwelijke bijrol. Ze heeft deze prijs opgedragen aan Florence Ballard, waarop haar karakter in Dreamgirls is gebaseerd. Ze kreeg ook een Oscar voor beste vrouwelijke bijrol.

  In 2008 speelde ze een rol in de film Sex and the City. De eerste single Spotlight werd geschreven en geproduceerd door Ne-Yo en Stargate.

  Op 7 juli 2009 zong ze het lied Will you be there tijdens de herdenkingsceremonie voor Michael Jackson.

  Tijdens de 2012 Grammy Awards in het Staples Center zong Hudson I Will Always Love You in verband met het overlijden van Whitney Houston de dag ervoor.

  Op 30 mei 2013 werd de cd Wrote A Song For Everybody van John Fogerty uitgebracht, waarop ze was te horen in een nieuwe opname van Proud Mary. Later dat jaar kreeg Hudson een ster op de Hollywood Walk of Fame.

  Privéleven

  Op 24 oktober 2008 werden de 57-jarige moeder van Hudson, Darnell Donerson, en haar 29-jarige broer, Jason, het slachtoffer van huiselijk geweld. Ze werden beiden doodgeschoten in het huis van Donerson.

  Diezelfde dag werd er door de politie van Chicago een verdachte aangehouden, de 27-jarige William Balfour, die ooit getrouwd was met de zus van Hudson, Julia.

  Filmografie

  Trivia

  • Tegen het Amerikaanse tijdschrift Essence heeft Hudson beweerd dat ze geen vrolijke herinneringen heeft overgehouden aan haar American Idol-avontuur.

  Externe link

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.