Bakermat

 • Bakermat is de artiestennaam van Lodewijk Fluttert (Markelo, 8 oktober 1991), een Nederlandse dj en muziekproducent. Zijn muziek is een mengeling van elektronische muziek, Deephouse en techno, daarnaast zijn er ook jazz en soul invloeden hoorbaar in zijn muziek.

  Biografie

  2012 - 2013

  Hij begon zijn muzikale carrière tijdens zijn studieperiode psychologie in Utrecht, waar hij in zijn vrije tijd optrad als dj. Hij heeft tot dusver drie ep's uitgebracht. In 2012 kwam de ep Zomer uit, begin 2013 Vandaag (met een sample van de I have a dream-toespraak door Martin Luther King) en op 21 juni 2013 heeft hij zijn derde ep Uitzicht uitgebracht (met een sample van de Apollo 8 Genesis voordracht door astronauten Bill Anders, Jim Lovell, en Frank Borman). Andere door Bakermat geproduceerde nummers zijn onder andere Black Cat John Brown en Strandfeest. Hij heeft daarnaast een aantal remixes uitgebracht, zoals zijn recentste remix van de single Jealous van Labrinth.

  2014 - 2015

  Op 24 november 2014 bracht Bakermat Teach Me als eerste single uit bij Dirty Soul Music, een divisie van Be Yourself Music. De single, Teach Me is geïnspireerd door gospel, soul, blues en Jazz invloeden. Ook wordt gebruikgemaakt van samples van de Amerikaanse gospelzangeres Shirley Caesar. Bakermat ontving in 2014 een platina plaat voor zijn single, Vandaag in Duitsland. In december kondigde Bakermat zijn eerste tour in Noord-Amerika aan, de 'Another Man Tour'.

  Discografie

  Singles

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing