Dan Hill & Vonda Shepard

 • Vonda Shepard (New York, 7 juli 1963) is een Amerikaans zangeres.

  Biografie

  Vonda Shepard werd geboren in New York, maar haar familie verhuisde naar Californië toen ze nog een kind was. Ze speelde piano vanaf jonge leeftijd. Haar vader is Richmond Shepard, een mimespeler en improvisatie-acteur. Vonda heeft drie zussen: Armina, Rosetta (nu Brianna) en Luana.

  Voordat ze haar eigen platencontract kreeg, was ze lange tijd achtergrondzangeres. Haar eerste hit was in 1987, toen ze het duet 'Can't we try' met Dan Hill opnam.

  Discografie

  Singles

  Trivia

  • Na haar derde album, werd Shepard gecast voor de serie Ally McBeal na een ontdekking door de schrijver, David E. Kelley. Gedurende de serie nam ze o.a. twee volledige soundtrackalbums op. De songs die opgenomen werden voor de Ally McBeal-soundtrackalbums waren vooral covers van oude liedjes, met teksten die parallel liepen met wat er gebeurde in en rond het leven van de hoofdpersoon. Sinds het verschijnen in de serie bracht ze één live- en twee studio-albums uit.
  • Shepard is sinds 2004 getrouwd met producer Mitchell Froom. Hun eerste kind, Jack Froom, werd geboren op 15 april 2006. Ze is ook de stiefmoeder van de dochter (Ruby) van Froom, uit zijn eerdere huwelijk met Suzanne Vega.

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.