Mr. Mister

 • Mr. Mister is een Amerikaanse pop-/rockgroep, die in de jaren tachtig van de twintigste eeuw succesvol was. Na een achtjarig bestaan tussen 1982 en 1990, maakte de band in 2010 zijn comeback.

  Geschiedenis

  Mr. Mister bestond oorspronkelijk uit leadzanger en bassist Richard Page, gitarist Steve Farriss, toetsenist en vocalist Steve George en drummer Pat Mastellotto. De band werd in 1986 gevormd en ging in 1988 uit elkaar. Hiervoor hadden de heren al wel het één en ander uitgebracht, maar niet onder Mr. Mister. Ze scoorden hits met "Broken Wings" en "Kyrie".

  Bandnaam

  Over de bandnaam verklaarde Page:

  Nederland

  De eerste single van Mr. Mister die in Nederland de hitlijsten behaalde was de pop/rock-ballad "Broken Wings", die als hoogste positie nummer 3 behaalde en 10 weken in de Top 40 bleef staan. "Kyrie" deed het niet zo goed als de eerste single, maar kwam toch op de 6de plaats en bleef 10 weken in de top staan. Het album Welcome to the Real World kwam redelijk hoog in de Album Top 100, namelijk de 6de plaats en bleef er qua verhouding wel lang in staan, namelijk 25 weken.

  Verenigde Staten

  In eigen land deed Mr. Mister het nog een stuk beter dan elders op de wereld. De singles "Broken Wings" en "Kyrie" behaalden beide de eerste plaats in de Amerikaanse hitlijsten, en het album Welcome to the Real World deed precies hetzelfde, ook op nummer één. "Is It Love", een single die in Nederland wel werd uitgebracht, maar geen succes werd, haalde nog de 8ste positie.

  Discografie

  Singles

  Radio 2 Top 2000

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing