Anti‐Flag

  • Anti-Flag is een Amerikaanse punkband uit Pittsburgh (Pennsylvania) bestaande uit vier leden: Justin Sane (leadgitaar, leadzang). Chris Head (gitaar, zang), Chris #2 (basgitaar, zang) en Pat Thetic (drums).

    De leden van de band zijn pacifistisch, vandaar de naam Anti-flag, aangezien een vlag leidt tot landen en landen leiden tot oorlog, en uitgesproken anti-kapitalisme en dragen dat ook uit in hun teksten.

    In 2006 tekende de band een contract voor twee albums bij het grote label RCA, onderdeel van Sony BMG. Dat kwam hen op kritiek te staan omdat het in tegenspraak leek met de antikapitalistische houding van de band; de band verklaarde dat een van de redenen voor de overstap de grotere verspreidingsmogelijkheden van hun albums was, gecombineerd met het feit dat RCA hun volledige artistieke vrijheid wilde bieden. In 2006 verscheen het eerste van deze twee albums, For Blood and Empire, waarvan de teksten vooral tekeergaan tegen de oorlog in Irak, en het vermeende Amerikaanse (economisch) imperialisme.

    Bandleden

    • Justin Sane – leadzang, slaggitaar, sologitaar, achtergrondzang(1988 – heden)
    • Chris #2 – leadzang, basgitaar, achtergrondzang(1999 – heden)
    • Chris Head – leadgitaar, slaggitaar, achtergrondzang(1997 – heden)
    • Pat Thetic – drums, percussie (1988 – heden)

    Discografie

    Albums

    • Die for the Government (1996) New Red Archives
    • Their System Doesn't Work for You (1998) A-F Records
    • A New Kind of Army (1999) Go-Kart Records/A-F Records
    • Underground Network (2001) Fat Wreck Chords
    • Mobilize (2002) A-F Records
    • The Terror State (2003) Fat Wreck Chords #91 US
    • For Blood and Empire (2006) RCA Records #100 US
    • The Bright Lights of America (2008) RCA Records #118 US
    • The People or The Gun (2009) SideOneDummy Records
    • The General Strike (2012) SideOneDummy Records

    7" Records

    • Kill Kill Kill 7" (1995) Self-Served/Ripe Records
    • Emigre single 7" (2006) RCA Records
    • The Bright Lights Of America (single) 7" (2008) RCA Records

    Split-ep's en full-length-cd's

    • Rock'n with Father Mike, 7" met The Bad Genes (1993), Ripe Records
    • Reject, 7" met Against All Authority (1996), Records Of Rebellion/A-F Records
    • God Squad/Anti-Flag, split-7" (1996)
    • North America Sucks, full length met d.b.s. (1996) Nefer Records
    • I'd Rather Be In Japan, 7" met Obnoxious (1997) NAT Records
    • The Dread/Anti-Flag, splitalbum (1998) SixWeeks Records/Clearview Records
    • BYO Split Series, Vol. 4, splitalbum met Bouncing Souls (2002) BYO Records

    Andere Uitgaven

    • Live at the Fireside Bowl (2000) Liberation Records
    • A Benefit for Victims of Violent Crime (ep) (2007) A-F Records
    • Complete Control Sessions (ep) (2011) SideOneDummy Records

    Compilaties waarop Anti-Flag verscheen

    • Fat Music, Volume 5: Live Fat, Die Young
    • Dropping Food on Their Heads Is Not Enough: Benefit for RAWA (2002) Geykido Comet Records
    • Against Police Injustice (2003) Non Commercial.
    • PROTECT: A Benefit for the National Association to Protect Children (2005) Fat Wreck Chords
    • Rock Against Bush, Vol. 1 (2004) Fat Wreck Chords
    • World Warped III Live (2000) Side One Dummy Records
    • Warped Tour 2001 Tour Compilation (2001) Side One Dummy Records
    • Warped Tour 2004 Tour Compilation (2004) Side One Dummy Records
    • Warped Tour 2006 Tour Compilation (2006) Side One Dummy Records
    • Punk Goes Acoustic 2 (2007) Fearless Records

    Randprojecten

    • Justin Sane – Solo
      • 3 Track Demo Tape (2001)
      • These Are the Days, ep (2002)
      • Life, Love, and the Pursuit of Justice (2002)
    • Chris #2 – Whatever It Takes
      • A Fistful of Revolution, cd
      • Stars & Skulls, ep
      • The Cold of Winter 7"
      • The 40 Second Cure (een ep met 40 B-kantliedjes en twee Cure-covers)
      • A Fistful of Revolution/Stars & Skulls
      • The Code/Whatever It Takes split 10"
      • The Code/Whatever It Takes, split-cd
    • Andy Wright (Flag)
      • Teddy Duchamp's Army
      • Human Investment

    Dvd's

    • Death of a Nation (2004) A-F Records
    • Plastic Fusion (2009) Split Moment Films song "Shodow of the Dead" *Kameron Devine

    Clips

    • 2003: "Turncoat" from The Terror State
    • 2004: "Death of a Nation" from The Terror State
    • 2004: "Post-War Breakout" from The Terror State
    • 2006: "The Press Corpse" from For Blood and Empire
    • 2006: "1 Trillion Dollar$" from For Blood and Empire
    • 2006: "This Is the End (for You My Friend)" from For Blood and Empire
    • 2006: "War Sucks, Let's Party" from For Blood and Empire
    • 2008: "The Bright Lights of America" from The Bright Lights of America

    Externe links

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.