Avril Lavigne feat. Chad Kroeger

 • Avril Ramona Lavigne (Belleville (Ontario), 27 september 1984) is een Canadees singer-songwriter en actrice.

  Biografie

  Avril Lavigne werd opgevoed door conservatieve ouders. Ze groeide op met het zingen van countrymuziek en in een kerkkoor en leerde zichzelf gitaar spelen. Toen ze 17 jaar oud was tekende ze een platencontract bij Arista Records, onderdeel van BMG. Ze verhuisde naar New York om aan een album te werken.

  Haar pogingen om met behulp van anderen nummers te schrijven die aan haar wensen voldeden mislukten. Daarom ging ze naar Los Angeles om te schrijven met hulp van Cliff Magness en een schrijversteam, The Matrix genaamd, dat eerder al nummers had geschreven voor Sheena Easton en Christina Aguilera.

  Ze trouwde op 15 juli 2006 met Deryck Whibley, zanger van de Canadese poppunkgroep Sum 41. In september 2009 gingen ze uit elkaar. Lavigne kreeg daarna een relatie met Brody Jenner, die in januari 2012 verbroken werd. In juli 2013 trouwde ze met Chad Kroeger, de zanger van Nickelback.

  Let Go

  Op 5 juni 2002 bracht ze haar eerste album Let Go uit. Binnen zes maanden haalde ze met de verkoop van het album viervoudig platina. Van het album verschenen Complicated, Sk8er Boi, I'm With You en Losing Grip op single. Van het album Let Go werden wereldwijd 15 miljoen exemplaren verkocht. Het album vertoonde invloeden van poprock, alternative en grunge. Ruim een maand na verschijning verkreeg Let Go in de Verenigde Staten de platinastatus. In december 2003 is het ruim 6,7 miljoen keer verkocht in de Verenigde Staten en ruim 16 miljoen keer wereldwijd.

  Under My Skin

  Op 25 mei 2004 verscheen haar tweede album Under My Skin, grotendeels geschreven in samenwerking met de Canadese zangeres Chantal Kreviazuk. Daarnaast zijn een paar tracks geschreven door Ben Moody (oprichter Evanescence), Butch Walker van Marvellous 3, haar voormalige leadgitarist Evan Taubenfeld en haar voormalige drummer Matt Brann. Kreviazuks echtgenoot, Raine Maida (voorman van Our Lady Peace) co-produceerde het album samen met Butch Walker en Don Gilmore.

  Deze cd bevatte meer rocknummers dan haar eerste album met poppunk- en lichte post-grungegeluiden. Het debuteerde in dertien landen op één. Er verschenen vier singles van dit album: de leadsingle Don't Tell Me, My Happy Ending, Nobody's Home en He Wasn't. Op dit album stond ook het nummer slipped away ter herinnering aan haar overleden opa.

  Lavigne ging, ter promotie van het album, in 21 steden toeren in de Verenigde Staten en Canada. Elke optreden van deze "Live and by Surprise"-tournee bestond uit een paar korte live-akoestische nummers van het album. Ze werd vergezeld door haar gitarist Evan Taubenfield. De optredens werden slechts 48 uur voor het begin van het concert bekendgemaakt. De tournee was erg populair en succesvol als promotiemiddel. Selecties van deze tournee staan op haar ep Avril Lavigne Live Acoustic.

  The Best Damn Thing

  Lavigne maakte op 2 december 2004 bekend dat ze in maart 2005, na het afronden van haar Japanse tournee, de studio in zou gaan voor opnamen voor haar derde album. Een groot deel van de nummers hiervoor had ze al geschreven tijdens de Europese tournee in de herfst van 2004. Een ander deel had ze op haar antwoordapparaat ingezongen.

  Lavignes derde album, The Best Damn Thing, verscheen midden april 2007. De eerste single daarvan was Girlfriend. Avril beschreef haar album als ondeugend, up-tempo en fris maar vooral met een eigen stijl. De tweede single van The Best Damn Thing was When You're Gone, een rockballad. Het derde nummer was Hot en kwam uit op 5 oktober 2007. De videoclip hiervan is 8 september 2007 opgenomen in New York. Op 4 maart 2008 ging haar Best Damn Tour van start. Ze begon haar tournee in de Verenigde Staten en ging daarna naar Europa en Azië. Ze stond op 20 juni 2008 in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Op 9 september kwam de dvd The Best Damn Tour uit, met daarop een concertregistratie in Toronto, Canada.

  Lavigne, die in het begin van haar carrière zich afzette tegen alles en iedereen, begint nu wat rustiger te worden; ze heeft haar stropdassen ingeruild voor haute couture-jurkjes van Gucci en is naast zangeres nu ook actrice. Ze heeft een contract bij modellenbureau Ford Models en stond model voor de make-uplijn van Chanel van herfst 2006. Ze heeft een filmrol in de misdaadfilm The Flock en een rol als serveerster in Fast Food Nation gespeeld. Ook heeft ze de stem van Heather, een buidelrat in de animatiefilm Over the Hedge, ingesproken. Ten slotte heeft ze het nummer Keep Holding On voor de film Eragon ingezongen. Deze staat op The Best Damn Thing.

  Goodbye Lullaby

  Het vierde album heet Goodbye Lullaby en is in maart 2011 verschenen. De eerste single What the Hell en de bijbehorende videoclip kwamen in januari uit . Hierna volgden ook Smile en Wish You Were Here.

  Op 30 april 2011 begon Lavignes Black Star Tour in Azië, die daarna verder ging door Amerika en Europa, ter promotie van haar vierde studioalbum, Goodbye Lullay. Op 11 september stond ze weer in de Heineken Music Hall in Amsterdam met als openingsprogramma de band MakeBelieve. De tournee eindigde op 18 februari 2012 in Maleisië.

  Op 4 augustus 2011 lekten Won't Let You Go en I Will Be uit, die Leona Lewis als cover op single uitbracht. Deze is nooit officieel uitgebracht.

  Avril Lavigne

  Drie maanden na de verschijning van Goodbye Lullaby vertelde ze dat ze al was begonnen aan het nieuwe album. Het vijfde album zou muzikaal het tegenovergestelde zijn van Goodbye Lullaby door in plaats van "zachter en dieper, meer pop en vrolijk te zijn".

  Dit zou Lavignes eerste album zijn onder Epic Records. De single Wish You Were Here werd echter ook al uitgegeven door hetzelfde label, hoewel het al op haar oude album stond. In april 2012 rondde ze haar vijfde studioalbum af. De eerste single van het nieuwe studioalbum was getiteld Here's To Never Growing Up en kwam uit op 9 april 2013. De bijbehorende video kwam op 9 mei uit. Het album stond gepland voor september 2013. Vooraf werden al enkele songtitels bekendgemaakt, namelijk 'Hello Kitty', 'Bad Girl' (ft. Marilyn Manson), 'Let Me Go' (ft.echtgenoot Chad Kroeger), 'Give What You Like', '17', 'Rock 'N Roll' en 'Here's To Never Growing Up'. Het nummer '17' bracht ze al ten gehore bij haar show in de Viper Room. 'Rock 'N Roll' is de 2e single van het 5de album. 'Rock 'N Roll' kwam uit op 18 juli 2013. Het nieuwe album zal Avril Lavigne gaan heten. Haar album werd op 24 oktober aangekondigd.

  Parfum

  Sinds eind 2009 heeft Lavigne een parfum: Black Star. Het geurtje ruikt naar bloemen en fruit. In juni 2010 kwam er een nieuw geurtje uit, Forbidden Rose. Op 15 augustus 2011 bracht Avril haar derde parfum uit, dat Wild Rose heet.

  Abbey Dawn

  Sinds 2008 heeft Avril een eigen kledinglijn, Abbey Dawn. Deze lijn heeft ze zelf opgestart en ze ontwerpt de kleren zelf. Het is bedoeld voor tienermeisjes, en helemaal op Avrils stijl gebaseerd. Ze draagt de kleren dan ook zelf in videoclips, tijdens evenementen en op straat. Abbey begon als een onderdeel van Kohl's. Abbey Dawn was de bijnaam die ze vroeger kreeg van haar vader. Ze wilde de naam gebruiken voor haar eerste kind, maar uiteindelijk is het naar dit project gegaan. Avril draagt de naam, tevens het logo van de lijn, als een tatoeage op haar arm.

  Sinds de start van de Abbey Dawn-site, die levert naar landen over de hele wereld, wordt de kledinglijn niet meer verkocht bij Kohl's. Er is in Japan wel een Abbey Dawnwinkel, en dat is dan ook de enige winkel waar ze nog Abbey Dawn verkopen. Lavigne had ook een Alice in Wonderland-collectie. Ze is van plan in 2011 elke maand een kleine collectie uit te brengen.

  Ondertussen wordt Abbey Dawn ook verkocht in vele andere landen in Europa, waaronder Nederland en België. De Abbey Dawn site ligt er al wel een tijdje uit, en het is onduidelijk of de kledinglijn nog een nieuwe collectie zal maken. De laatste collectie was spring 2013.

  Discografie

  Singles

  Dvd's

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.