Intergalactic Lovers

 • Intergalactic Lovers is een Belgische indie-rockband bestaande uit Lara Chedraoui, Brendan Corbey, Maarten Huygens en Raf De Mey.

  Geschiedenis

  Intergalactic Lovers ontstond in de zomer van 2008. Voordien namen enkele leden van de band al deel aan Humo's Rock Rally 2008 onder de naam "Free Zamunda!", wat geen succes werd. Hierop veranderde de band van naam en kwam er ook een nieuwe bezetting.

  In 2009 wonnen ze het Oost-Vlaams Rockconcours en Rock Rally De Beloften. Een eerste succes boekte Intergalactic Lovers met "Fade Away" dat in de playlist van Studio Brussel en Radio 1 werd opgenomen. Daarna volgde "Delay" dat door Studio Brussel verkozen werd tot hotshot.

  Op 25 maart 2011 bracht de groep met "Greetings & Salutations" hun eerste cd uit. Eerder was de plaat al beschikbaar als download. Deze debuut-cd, die volledig op eigen kosten werd geproduceerd, kreeg veel positieve kritieken, van o.a. Humo In juli 2011 werd aangekondigd dat de band de soundtrack zou verzorgen voor de film Code 37, die later dat jaar is uitgekomen.

  Eind 2014 werd bekend dat Integalactic Lovers de titelsong zou gaan leveren voor de internationale politieserie "The Team".. Intergalactic Lovers werd voor de MIA's van 2014 genomineerd in drie categorieën: "beste groep", "beste album" en "beste alternative".

  Bandleden

  • Lara Chedraoui (zang)
  • Brendan Corbey (drums)
  • Maarten Huygens (gitaar)
  • Raf De Mey (bas)

  Discografie

  Singles

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.