Cechomor

  • Čechomor (in het Engels soms verbasterd tot Czechomor) is een Tsjechische folkrockband uit Praag. De band werd opgericht als I. Českomoravská nezávislá hudební společnost (wat vrij vertaald 1e Boheems-Moravische onafhankelijke muziekgenootschap betekent), wat later ingekort is tot Čechomor.

    Bandleden

    Huidige leden

    • František Černý – Zang en gitaar
    • Radek Pobořil – Accordeon, trompet en fluit
    • Karel Holas – Viool en zang
    • Michal Pavlík – Cello
    • Taras Voloshchuk – Contrabas
    • Michael Vašíček – Elektrische gitaar en mandoline
    • Patrik Sas – Drums en slaginstrumenten

    Voormalige leden

    • Jiří Břenek – Viool en zang
    • Jaroslav 'Olin' Nejezchleba – Cello
    • Jiří Michálek – Accordeon
    • Antonín Svoboda – Viool
    • Jiří Hodina – Viool en zang
    • Martin Rychta –Drums en slaginstrumenten
    • Radek Klučka – Drums en slaginstrumenten
    • Roman Lomtadze – Drums en slaginstrumenten
    • František Poborský – Drums en slaginstrumenten
    • Martin Vajgl – Drums en slaginstrumenten

    Discografie

    Studioalbums

    • 1991 – Devěcnosti
    • 1996 – Mezi horami
    • 2000 – Čechomor
    • 2001 – Proměny
    • 2005 – Co sa stalo nové
    • 2008 – Pověsti moravských hradů a zámků
    • 2009 – Pověsti českých hradů a zámků
    • 2009 – Pověsti slezských hradů a zámků
    • 2011 – Místečko

    Compilatiealbums

    • 2002 – Rok ďabla
    • 2004 – Čechomor 1991-1996
    • 2010 – Písně z hradů a zámků

    Livealbums

    • 2002 – Čechomor Live
    • 2003 – Proměny tour 2003
    • 2006 – Stalo sa živě
    • 2012 – Čechomor v národním

    Trivia

    • De band speelde samen met onder andere de Tsjechische zangers Jaromír Nohavica en Karel Plíhal in de film Rok ďábla (vertaald: het jaar van de duivel) van Petr Zelenka.

    Externe links

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.