Apl.De.Ap

 • Allan Pineda Lindo, beter bekend onder de artiestennaam Apl.de.ap (Angeles (Filipijnen), 28 november 1974) is een Amerikaanse rapper, die vooral bekend is als lid van The Black Eyed Peas.

  Samen met zijn vriend Will.i.am richtte hij in de jaren 90 The Black Eyed Peas op. In de band heeft hij slechts af en toe een strofe de hoofdstem. De hoofdstemmen van die band zijn Fergie en Will.i.am. Hij heeft één nummer geschreven, getiteld The Apl Song. Dit nummer is te vinden op het album Elephunk (track 11). Mede door zijn achtergrond is het refrein in dit nummer in het Tagalog gezongen.

  Naast rapper in The Black Eyed Peas is Lindo ook producent.

  Apl.de.ap is bezig met het schrijven en opnemen van een solo-album, hierop werkt hij samen met Chad Hugo (van The Neptunes) en Illmind van G-Unit. Een aantal van de nummers is al te beluisteren op zijn MySpace-pagina.

  Op 3 februari 2009 werd zijn halfbroer in zijn hoofd geschoten toen hij met zijn vriendin in zijn auto zat te eten in de stad Angeles op de Filipijnen.

  Discografie

  Singles

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.