A Great Big World & Christina Aguilera

 • A Great Big World is een Amerikaans muzikaal duo uit New York. De groep bestaat uit Ian Axel (zanger, songschrijver, pianist) en Chad Vaccarino (zanger, songschrijver) en staat onder contract bij Epic Records (onderdeel van Sony Music). Het duo is vooral bekend door hun single “This Is The New Year” die gespeeld is tijdens een aflevering door de cast van Glee. Hierdoor behaalde de single de Billboard Mainstream Top 40 lijst in mei 2013. Daarnaast zijn ze bekend van hun internationale hit “Say Something” die een duet met Christina Aguilera bevat.

  Carrière

  Begin

  A Great Big World is opgericht door Ian Axel en Chad Vaccarino toen ze meededen aan The Steinhardt Music Program op de New York-universiteit. Ze waren beide music business-studenten. Axel heeft Vaccarino overgehaald om samen een nummer te schrijven. Vaccarino stemde hiermee in toen hij Axel hoorde zingen. Ze schreven samen en traden samen op, voordat Axel begon aan een solocarrière waarin hij een onafhankelijk album uitbracht dat nummers bevatte die allemaal samen met Vaccarino geschreven waren.

  2012: Glee en doorbraak

  Het duo speelde in het voorprogramma van Ingrid Michaelson, Matthew Morrison (Glee) en Five for Fighting. Ze hebben zelf een EP uitgebracht met 6 nummers erop. De EP is gefinancierd door crowd funding van de website Kickstarter. In 2013 werd de single “This Is The New Year” uitgevoerd in een aflevering van Glee door de cast. De single was daarnaast door middel van een licentie gebruikt voor verschillende televisie netwerken en is gebruikt als thema song voor MTV’s “I Used To Be Fat” en de single is ook gebruikt als feature voor “The Amazing Race”, “ESPN”, “One Tree Hill en “Good Morning America”.

  2013–heden: Is There Anybody Out There?

  In 2013 tekende het duo bij Epic Records en brachten op 3 mei een EP uit met daarop 3 nummers. Daarnaast kondigden ze een tour aan die op dezelfde datum zou beginnen als hun EP release.

  Hun single “Say something” kwam uit op 3 september 2013. Dit nummer werd gebruikt in de finale van het programma “So You Think You Can Dance” op 10 september 2013. Daarna is het nummer nog een keer opgenomen, maar dit keer als een duet samen met Christina Aguilera. Aguilera vond het nummer zo mooi dat ze voorstelde om er een duet van te maken. Deze versie is uitgebracht op 4 november 2013 en haalde nummer 1 op de iTunes charts. Ook scoorde deze versie goed op radio en Spotify.

  A Great Big World en Aguilera gaven een Live optreden tijdens de televisieshow The Voice op NBC. Het nummer haalde #1 op de digitale song chart met 189.000 verkochte exemplaren voor die week.

  De video van Say Something kwam 19 november uit op Vevo en hun debuutalbum “Is There Anybody Out There?” kwam uit op 21 januari 2014. In november was er aangekondigd dat A Great Big world zou optreden op de jaarlijkse Victoria’s Secret Fashion Show. Diezelfde maand hebben ze voor het eerst opgetreden tijdens de American Music Awards met een 2e single “Say Something” samen met Christina Aguilera.

  Discografie

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.