Rebecca Ferguson feat. John Legend

 • Rebecca Caroline Ferguson (geboren op 21 juli 1986) is een Britse singer-songwriter. Ze werd bekend toen ze 2e werd in het 7de seizoen van The X Factor. Ze tekende meteen een recorddeal met Syco Music en Epic Records in de UK. Later tekende ze bij Colombia Records in de US.

  Ferguson’s debuut album, Heaven, kwam in december 2011 uit en kwam op nummer 3 in de UK. Dit album was tevens uitgeroepen tot 2 keer Platina in Engeland en Platina in Ierland. Op het album staan 6 singles, inclusief de single “Nothing’s Real But Love”. Dit nummer had veel commercieel successen door heel Europa en kwam op nummer 10 op de UK Singles Chart. Op de deluxe versie van het album staat ook de track “Backtrack”, die in oktober 2012 op nummer 15 stond. Hierdoor kreeg Ferguson haar tweede Top 20 hit.

  Ferguson’s tweede album, Freedom, kwam uit in december 2013. Ook dit album deed het goed en kwam op nummer 6 in het Verenigd Koninkrijk en Ferguson kreeg voor dit album een Gouden Plaat.

  Haar invloeden voor haar muziek zijn vooral artiesten als Aretha Franklin, Kings Of Leon, Christina Aguilera en Amy Winehouse. In 2012 was Ferguson genomineerd voor 2 MOBA Awards en 1 MTV Europe Music Award.

  Muziek

  2009–10: The X Factor

  Rebecca Ferguson heeft voor haar X Factor deelname al eerder deelgenomen aan The X Factor en P. Diddy's Starmaker zonder enig succes. In het zevende deel van X Factor UK zong Ferguson tijdens haar auditie "A Change Is Gonna Come" waarmee ze verder kwam. Bij haar bootcamp auditie zong ze "Like a Star" waarop jurylid Simon Cowell zei "That is a recording voice!" en mede jurylid Nicole Scherzinger zei, "I told you first time I saw her, she is our generation’s songbird". Tijdens latere jurering thuis bij Cheryl Cole samen met Will.i.am zong Ferguson "Fireflies" waardoor ze verder kwam tot de liveshows. Tijdens haar eerste liveshow zong ze "Teardrops", in de tweede liveshow "Feeling Good" en in de derde liveshow zong ze haar versie van "Why Don't You Do Right?". In de vierde liveshow bracht ze "Wicked Game" ten gehore en in de vijfde liveshow ontving Rebecca een staande ovatie van Simon Cowell en Cheryl Cole voor haar uitvoering van "Make You Feel My Love". Ook Dannii Minogue was enthousiast in de volgende liveshow toen ze "Candle in the Wind" zong. In de finale zong Rebecca Ferguson samen met Christina Aguilera de hit single "Beautiful". Fergusons eerste single zou een cover van Duffy's "Distant Dreamer" zijn, maar ze eindigde tweede na Matt Cardle. Na de finale heeft Ferguson getekend bij Syco Music, Epic Records.

  Privéleven

  Ferguson is een alleenstaande moeder met drie kinderen.

  Discografie

  Singles

  Externe link

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing