Michael McDonald

 • Michael McDonald (Saint Louis (Missouri), 12 februari 1952) is een Amerikaanse soulzanger en pianist.

  Michael McDonald werd bekend als zanger bij Steely Dan. In 1975 sloot hij zich aan bij de Doobie Brothers, waarvan hij de muzikale koers sterk veranderde. Hij verliet deze groep in 1982 om een solocarrière te beginnen. Aanvankelijk was deze solocarrière succesvol. Zo scoorde hij in 1986 een nummer 1-hit in Nederland met Patti Labelle: 'On my Own'. Ook Sweet Freedom werd een hit. Aan het eind van de jaren 80 was zijn populariteit sterk gedaald, maar in 1994 werd zijn dan twaalf jaar oude single I Keep Forgetting een hit als sample in Regulate van Warren G en Nate Dogg. In 2001 kwam er een nieuwe versie uit van Sweet Freedom met Safri Duo.

  Vanaf 2003 bracht Michael McDonald een reeks albums uit vol covers van klassieke Motown-nummers. In de zomer van 2006 toerde hij met Steely Dan. Ook werkt hij weer regelmatig samen met de Doobie Brothers bij wederzijdse optredens. Zijn nummer 'Peace' is in 2014 opnieuw uitgebracht als duet van Michael W. Smith en Michael McDonald.

  In 2008 kreeg hij een ster in de Music City Walk of Fame in Nashville.

  Discografie

  Dvd's

  • A gathering of friends is een dvd waarop hij songs zingt met zijn vrienden als o.a. Christopher Cross,Kenny Loggins, James Ingram, Jeff Bridges en the Doobie Brothers. Ook On my own met Patti Labelle stat erop.

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.