Mr. Probz

 • Dennis Princewell Stehr (Zoetermeer, 15 mei 1984), beter bekend als Mr. Probz, is een Nederlandse rapper en singer-songwriter. Hij houdt zich bezig met Nederlandse en Engelstalige zang en rap. Daarnaast richt hij zich ook op het schrijven en produceren van nummers.

  Biografie

  Mr. Probz is van Deense en Antilliaanse afkomst. Hij hield zich bezig met graffiti en verwerkte zijn dagelijkse bezigheden in teksten. In de Nederlandse film Bolletjes Blues (2006) speelde hij de hoofdrol van Jimmy. Bolletjes Blues was de eerste Nederlandse hiphopfilm. In 2010 werd Mr. Probz genomineerd voor een BNN/State Award in de categorie Beste Artiest. Hij werd onder meer bekend door de nummers Drivin, Who Are You, Waves en "Nothing really matters" en zijn samenwerking met hiphopartiesten uit de Verenigde Staten. Hij werkte samen met onder meer Alchemist, Joe Budden, Joell Ortiz, Scott Storch, Yukmouth, Grafh, Raekwon, Royce Da 5'9", 50 cent, Chris Brown en Giorgio Tuinfort van Akon's muzieklabel (Konvict Muzik).

  Op 16 september 2013 kwam zijn eerste soloalbum uit, getiteld The Treatment. In april 2014 bereikte Waves de eerste plaats van de Britse hitparade, in een remix van de Duitse dj Robin Schulz. Op 11 oktober 2014 steeg Nothing really matters naar de eerste plaats van de Mega Top 50.

  Discografie

  Nederlandstalige discografie

  Filmografie

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.