Vern Gosdin

 • Vern Gosdin (Woodland, 5 augustus 1934 - Nashville, 28 april 2009) was een Amerikaans countryzanger.

  Biografie

  Vern deed zijn eerste muzikale ervaringen op in de familie, als lid van de Gosdin Family Gospel Radio Show, die in het begin van de jaren 1950 bijna dagelijks uitgezonden werd. In 1961 verhuisde hij met zijn broer Rex naar Californië, waar zij als de Golden State Boys samen met Dom Parmley bluegrass speelden. Kort nadien sloot ook Chris Hillman zich aan en noemde de groep zich "The Hillmen". Chris Hillman ging in 1964 naar de toen nog onbekende Byrds. Zijn country-stijl zou de volgende jaren de Westcoast-band in belangrijke mate beïnvloeden. Vern sloeg het aanbod af om ook bij de Byrds te gaan en bleef met zijn broer Rex verder spelen als de "Gosdin Brothers". In 1967 brachten zij Hangin' On uit. Een jaar later viel het duo uit mekaar.

  Vern trok zich terug uit de muziek en kwam aan de kost als verkoper van glaswaren. In 1976 maakte hij een comeback. Hij ging naar Nashville en nam opnieuw Hangin' On op. De song bereikte de top 20. Het daaropvolgende 'Yesterday's Gone kwam een jaar later in de top 10.

  In 2006 werd hij opgenomen in de Alabama Music Hall of Fame.

  Discografie

  Singles

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing