Nico & Vinz

 • Nico & Vinz (voorheen: Envy) is een Noors muzikaal duo, bestaande uit Nico Sereba en Vincent Dery (beiden geboren in 1990).

  Geschiedenis

  Het duo wordt in 2010 samengesteld. Onder de naam Envy wordt het jaar daarop de eerste single uitgebracht: One song. Het nummer bereikt de negentiende plaats in Noorwegen. In april 2012 brengt het zangduo het debuutalbum The Magic Soup and the Bittersweet Faces uit, dat op plaats 37 terechtkomt in de Noorse hitlijsten.

  Het internationale succes komt met het uitbrengen van de single Am I wrong in april 2013 met hitnoteringen in Noorwegen, Denemarken en Zweden. Nadat het duo begin 2014 ondergebracht wordt bij het Amerikaanse label Warner Bros. Records, wordt gelijktijdig de naam veranderd in Nico & Vinz om verwarring met andere artiesten met eenzelfde naam te voorkomen. In april 2014 maakte Am I wrong het Amerikaanse radiodebuut, om vervolgens tot plaats vier in de Billboard Hot 100 te komen. Vier maanden later behaalde het duo met deze single tevens de nummer 1-positie in de UK Singles Chart.

  Externe link

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing