Restless Heart

  • Restless Heart is een Amerikaanse countryband, opgericht in 1984. De band is sindsdien tot op heden actief geweest, met uitzondering van de perioden 1994 – 1998 en 1998 – 2002.

    Geschiedenis

    De band begon met leden John Dittrich, Paul Gregg, Dave Innis, Greg Jennings en Verlon Thompson. Thompson werd kort voor de band haar eerste contract kreeg bij RCA Records vervangen door Larry Stewart.

    De band boekte in de jaren 80 en 90 afwisselende successen met hun countrymuziek, popmuziek en adult contemporary (AC). Stewart en Innis vertrokken in respectievelijk 1992 en 1993. Eind 1994 gingen de drie overgebleven leden uit elkaar. In 1998 kwamen ze weer even bijeen voor een reüniealbum. In 2002 werd de band officieel nieuw leven ingeblazen. Het album Still Restless uit 2004 was het eerste album sinds 1990 waarop de originele vijf leden weer samen te horen waren.

    Restless Heart heeft in totaal 7 studioalbums uitgebracht: twee albums met hun grootste hits, en een live-album. Dit laatste is alleen via de website beschikbaar. Hun tweede tot en met vijfde album werden allemaal een gouden plaat. 26 van hun singles haalden de Billboard country hitlijst, waarvan zes de eerste positive.

    Discografie

    Albums

    • Restless Heart (1985)
    • Wheels (1986)
    • Big Dreams in a Small Town (1988)
    • Fast Movin' Train (1990)
    • Big Iron Horses (1992)
    • Matters of the Heart (1994)
    • The Buffalo Club (1997)
    • Still Restless (2004)
    • The Best of Restless Heart (1991)
    • Greatest Hits (1998)

    Externe links

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.