School is Cool

 • School Is Cool is een Belgische barokpopband die werd opgericht in september 2009.

  Geschiedenis

  Op 28 november 2009 won de band op Frappantpop de publieksprijs en derde juryprijs, het was hun derde optreden in vijftallige bezetting.

  Op 28 maart 2010 eindigde de band als winnaar tijdens Humo's Rock Rally, vóór The Sore Losers en Willow.

  Op 22 april 2010 werd hun eerste single "New Kids in Town" op Studio Brussel voorgesteld. Enkele weken later kwam de bijbehorende videoclip, gemaakt door de band zelf (met een budget van 250 euro) en geregisseerd door toenmalige bassist Michael Van Ostade. Na vier weken in De Afrekening van Studio Brussel bereikte New Kids In Town de eerste plaats en bleef daar zes weken op staan. Eind mei kwam New Kids In Town op de 30e plaats binnen in de Ultratop 50.

  In de zomer speelde School is Cool op een groot aantal festivals, waaronder Genk On Stage, Cirque@taque, Boomtown, Dranouter, wat hen zeer positieve recensies opleverde.

  Op 18 oktober 2011 verscheen hun debuutalbum Entropology, korte tijd later gevolgd door een concert in de Ancienne Belgique en op 11/11/11 een concert in de Gentse Vooruit. Het eerste nummer op dit nieuwe album, The World Is Gonna End Tonight, werd de nieuwe single en bereikte op 15 oktober 2011 de eerste plaats in De Afrekening. Uiteindelijk stond de single drie weken op nummer één.

  In augustus 2012 kondigde Nele Paelinck aan dat ze de groep verlaat om naar Argentinië te emigreren. Ze werd vervangen door twee nieuwe leden, Hanne Torfs en Justine Bourgeus.

  Op 8 maart 2014 kondigde de groep het vertrek aan van Andrew van Ostade. Op de privé-redenen van het vertrek werd niet verder ingegaan.

  Op 24 maart 2014 De eerste single heet 'Wide Eyed & Wild Eyed'.

  Discografie

  Singles

  Externe link

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing