Chris Whitley

 • Chris Whitley (Houston, 31 augustus 1960 - 20 november 2005) was een Amerikaanse muzikant.

  Biografie

  Whitley werd geboren in Houston en trok samen met zijn gezin door het Zuidwesten van de Verenigde staten. Vele van zijn ervaringen die hij als kind opdeed verwerkte hij later in muziekteksten. Toen Whitley 11 jaar was scheidden zijn ouders, waarna hij introk bij zijn moeder in Vermont. Hier leerde hij gitaar spelen. Hij maakte zijn school niet af en trok naar New York City om daar zijn muziek te gaan promoten.

  Hij nam een job in Manhattan en in zijn vrije tijd speelde hij in de straten van New York City. De Belg, Dirk Vdw, die hij ontmoette in Washington Square Park downtown New York was zodanig onder de indruk van zijn uniek gitaarspel en zang, dat hij hem meenam naar België. Op een van zijn optredens in Gent ontmoette hij zijn vrouw Hélène, met wie hij later een dochter Trixie kreeg.

  Hij keerde terug naar New York City en ging werken in een fotokaderfabriek. Een bevriende fotograaf nam hem mee naar een shoot in een park waar hij de bekende producer Daniel Lanois ontmoette. Lanois nam hem onder zijn vleugels en liet hem een lp opnemen. Whitley brak door met deze lp genaamd "Living with the law".

  Dood

  In 2005 overleed Whitley ten gevolge van longkanker. Zijn broer, Dan, en zijn dochter, Trixie, maakten het nieuws bekend.

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing