Rebbie Jackson

  • Maureen Reillette "Rebbie" Jackson (Gary, Indiana, 29 mei 1950) is een Amerikaans zangeres. Ze is het oudste kind in de familie Jackson en een zus van Michael Jackson. Ze trad voor het eerst op het podium met haar broers en zussen tijdens shows in Las Vegas, Nevada, in het MGM Grand Hotel and Casino in 1974, om daarna te verschijnen in de tv-serie The Jacksons. Haar zus La Toya is op dezelfde dag jarig, maar ze zijn geboren in verschillende jaren. Op de leeftijd van 34, bracht Jackson haar debuutalbum Centipede (1984) uit. Het album kenmerkte nummers geschreven door Smokey Robinson, Prince en haar jongere broer Michael, wiens bijdrage (het titelnummer "Centipede") de meest succesvolle single werd van Jackson. Tegen het einde van de jaren 1980, had de zangeres twee albums uitgebracht: Reaction in 1986 en R U Tuff Enuff in 1988.

    Na een 10-jarige hiaat in haar muzikale carrière, kwam Jackson terug met het album Yours Faithfully in 1998. De productie van het album, haar laatste tot nu toe, was een samenwerking met artiesten en producenten, zoals Men of Vizion's Spanky Williams, Keith Thomas en Eliot Kennedy. Het bevatte ook bijdragen van haar kinderen. In 2011, begon ze aan de "Pick Up The Phone Tour", die gewijd is aan tieners die zelfmoord hebben gepleegd in de Verenigde Staten.

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.