Kris Kross

 • Kris Kross was een rapduo bestaande uit Mac Daddy, artiestennaam van Chris Kelly (Atlanta, 11 juni 1978 - aldaar, 1 mei 2013), en Daddy Mac, artiestennaam van Chris Smith (Atlanta, 10 januari 1979).

  Kris Kross scoorde in het voorjaar van 1992 internationaal een hit met Jump, een nummer dat in de Verenigde Staten en Australië nummer 1 bereikte in de hitlijsten. Later dat jaar werd hun single Warm It Up nummer 1 in de Amerikaanse raplijst, en nummer 22 in de Nederlandse Top 40. In de Verenigde Staten werd ook het dubbelalbum Totally Krossed Out nummer 1 in de hitlijst. Jump voerde acht weken lang de Billboard Hot 100 aan en haalde dubbelplatina.

  De drie daaropvolgende singles haalden goud. Kris Kross was een ontdekking van (de destijds 19-jarige) Jermaine Dupri. Kris Kross viel onder andere op omdat de leden hun kleding achterstevoren droegen. Het duo is te zien in Michael Jacksons videoclip Jam en in de film Who's the Man?.

  Op 1 mei 2013 werd Chris Kelly bewusteloos aangetroffen in zijn woning. In het ziekenhuis van Atlanta werd vastgesteld dat hij was overleden aan de gevolgen van drugsgebruik. Kelly was 34 jaar.

  Discografie

  Singles

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing