Lisa "Left Eye" Lopes

 • Lisa Nicole Lopes (Philadelphia, 27 mei 1971 – La Ceiba, 25 april 2002), bijnaam Left Eye, was een Amerikaanse zangeres. Ze was een van de leden van de R&B-groep TLC en trad daarnaast solo op.

  Biografie

  In 2000 scoorde Lopes samen met Melanie C een nummer-1-hit met Never be the same again. Ook rapte ze mee op nummers van *NSYNC en Donell Jones.

  Lopes werd vaak gezien als de creatieve geest achter TLC. Alhoewel ze zelf vrij weinig zong, voegde ze zelfgeschreven raps toe aan nummers als Waterfalls en No scrubs. Daarnaast speelde ze keyboard.

  Naast zangeres was Lopes presentatrice van het televisieprogramma The Cut, een voorloper van Idols. De zangeres Anastacia werd derde in dit programma, wat voor haar doorbraak zorgde.

  Na de eerste tournee van TLC besteedde Lopes veel tijd aan haar soloalbum. Op dit album stond onder meer een postuum duet met 2Pac.

  Lopes was bezig met een tweede soloalbum en een vierde TLC-album toen ze in april 2002 bij een auto-ongeluk in Honduras om het leven kwam. Ze was daar om missionariswerk te doen. Begin 2009 kwam postuum een tweede soloalbum uit, Eye-Legacy.

  Discografie

  Singles

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.