Nick Jonas

 • Nicholas 'Nick' Jerry Jonas (Dallas (Texas), 16 september 1992) is een Amerikaans zanger en acteur.

  Hij zingt sinds zijn zevende en speelde in verschillende Broadway-musicals, zoals Beauty and the Beast, Les Miserables, Annie Get Your Gun en A Christmas Carol.

  In zijn band The Jonas Brothers zitten ook zijn broers Kevin en Joe. Voor deze samenwerking had hij enkele soloprojecten. Toen Nick Please Be Mine opnam met zijn broers vormden ze op aanraden van de producers de Jonas Brothers. Tegenwoordig is hij een van de hoofdrolspelers in de Disney Channel-serie JONAS. Hierin speelt hij Nick Lucas. Ook heeft hij een soloalbum gemaakt, in samenwerking met The Administration. De eerste single hiervan is Who I Am. Hij presenteert als de jongste presentator in jaren de Nickelodeon Kids' Choice Awards 2015.

  Biografie

  Jonas is geboren in Texas, hij is een zoon van Denise, een voormalig docent gebarentaal en zangeres en Paul Kevin Jonas sr., een songwriter, muzikant en dominee. Hij groeide op in Wyckoff, New Jersey en kreeg thuisonderwijs van zijn moeder. Zijn broers zijn Kevin (1987), Joe (1989) en Frankie (2000).

  Op dertienjarige leeftijd werd er bij Jonas diabetes type 1 geconstateerd. Daarom draagt hij tijdens zijn shows een regelaar om zijn bloedglucosespiegel te regelen. Hij heeft de Change for the Children Foundation opgericht om kinderen met diabetes te helpen. Sinds augustus 2008 is Jonas ambassadeur voor Bayer Diabetes Care, om hulp voor jongeren om met hun diabetes om te gaan te bevorderen. Nick getuigde in de Amerikaanse Senaat voor de bevordering van financiering van onderzoek naar diabetes.

  Jonas heeft het record van de meeste musicalrollen onder de leeftijd van 18. Hij is van Italiaanse (van een overgrootvader), Duitse, Engelse, Ierse, Schotse, Cherokee, en Frans-Canadese afkomst.

  Privéleven

  Jonas heeft relaties gehad met onder anderen Miley Cyrus,, Delta Goodrem en Olivia Culpo.

  Acteur

  Nick werd ontdekt op zesjarige leeftijd bij de kapper, toen zijn moeder haar haar liet knippen. Door een daar aanwezige vrouw werd hij geïntroduceerd bij een manager in de showbusiness. Toen hij zeven was begon hij als acteur in shows op Broadway. Hij heeft in verschillende shows gespeeld waaronder:

  • A Christmas Carol (in 2000, als Tiny Tim)
  • Annie get your gun (in 2001, als Little Jake)
  • Beauty and the Beast (in 2002, als Chip)
  • Les Misérables (in 2003, als Gavroche)
  • Les Misérables (in 2010, als Marius Pontmercy)
  • Hairspray (in 2012, als link Larkin)
  • How to succed in bussines without really trying (in 2012, als Finch)

  Vervolgens speelde hij bij Paper Mill Playhouse in The Sound of Music de rol van Kurt.

  Op 17 augustus 2007 had Nick, samen met zijn broers Joe en Kevin, een gastrol in een aflevering van de serie Hannah Montana. Later speelde hij in de film Camp Rock een van de leden van de band "Connect Three". Zijn broer Joe had in deze film een hoofdrol. Joe speelde Shane Gray en was zanger en leiding op het kamp. Kevin speelde de rol van Jason, een gitarist. Nick zelf speelde Nate, ook een gitarist.

  De korte realityshow van de drie broers, Living the dream, ging op 16 mei 2008 in première op Disney Channel in Amerika. Deze show bevatte opnamen van de When You Look Me In The Eyes-tour.

  Sinds mei 2009 zijn de Jonas Brothers te zien in de serie J.O.N.A.S. van Disney Channel. In deze serie proberen de supersterren een normaal tienerleven te leiden, wat niet altijd helemaal goed gaat.

  En in 2011 speelde hij in de musical Hairspray als Link Larkin.

  Discografie

  Singles

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.