Troye Sivan

 • Troye Sivan Mellet, beter bekend als Troye Sivan (Johannesburg, 5 juni 1995), is een Australisch jeugdacteur, model en singer-songwriter. Hij speelde de jonge James Howlett in de X-Men-film X-Men Origins: Wolverine,

  Biografie

  Levensloop

  Sivan werd geboren in Johannesburg, Zuid-Afrika. Hij verhuisde naar Perth, Australië, samen met zijn ouders, broers en zus. Hij is joods en werd thuis geschoold. Zijn tweede naam is Sivan, die hij als zijn artiestennaam gebruikt.

  In augustus 2013 liet hij in een vlog op zijn veel bekeken YouTube-kanaal in een video weten dat hij homoseksueel is.

  Muziek

  Sivan zong in 2006, 2007 en 2008 op de lokale televisiezender TVW van Seven Network in Perth tijdens een jaarlijkse show om geld in te zamelen.

  Zijn debuutalbum, Dare to Dream, kwam uit in februari 2008 en bevat vijf nummers: "There's a Hero", "Angels Brought Me Here", "Somewhere Over the Rainbow", "Unsung Hero" en "The Prayer".

  Op 10 september 2012 werd zijn tweede album June Haverly uitgebracht. De naam is voortgekomen uit Sivans geboortemaand juni en de tweede naam van zijn moeder, Haverly. Op dit album staan 3 nummers: June Haverly, She's 22 en Make you love me.

  Op 15 augustus 2014 werd zijn derde album TRXYE uitgebracht. "Happy Little Pill", een van de vijf liedjes op het album, werd reeds op 25 juli 2014 uitgebracht. Het album haalde nummer 1 in 58 landen op iTunes, waaronder Australië, de Verenigde Staten en Groot-Brittanië.

  Acteren

  Sivan maakte zijn debuut als acteur in 2007 als Oliver Twist in de musical Oliver!, opgevoerd in de Regal Theatre in Perth.

  In februari 2008 werd Sivan gekozen als de jongere Wolverine James Howlett in X-Men Origins: Wolverine. Hij kreeg de rol na video's te hebben geplaatst op YouTube die de aandacht trokken van een Hollywoodagent, die Sivan uiteindelijk contacteerde.

  In juli 2009 werd Sivan na een succesvolle auditie geselecteerd voor de rol van Spud in de film Spud. De opnames vonden plaats in Zuid-Afrika, van medio februari tot eind april 2010. Sivan is ook te zien in het tweede en derde deel van de serie.

  Filmografie

  • X-Men Origins: Wolverine (2009) als de jonge James Howlett
  • Betrand the Terrible (2010) als Ace
  • Spud (2010) als Spud
  • Spud 2: The Madness Continues (2013) als Spud
  • Spud 3: Learning To Fly (2014) als Spud

  Prijzen

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing