Erlend Øye

  • Erlend Øye (Bergen, 21 november 1975) is een Noors muzikant, vooral bekend als deel van het popduo Kings of Convenience. Hij heeft een soloalbum, Unrest uitgebracht in 2003 en een mix-cd in de DJ-Kicks-series in 2004.

    Zijn muzikale carrière begon in Bergen, waar hij samen met enkele vrienden de band Skog oprichtte. In 1997 verhuisde hij naar Londen en speelde in de band Peachfuzz. Tijdens vakanties thuis in Bergen, speelde hij samen met Eirik Glambek Bøe, samen vormden ze Kings of Convenience in 1998. Hun eerste album Quiet is the New Loud brachten ze uit in 2001. in 2004 werd ook de nieuwe release van Kings of Convenience uitgebracht: Riot on an empty street. Erlend Øye verdiepte zich in elektronische muziek en bracht de volgende jaren door in Berlijn of op reis over de hele wereld, terwijl hij zijn solo album Unrest opnam. Op het album Unrest staan 10 tracks, elk met een verschillende elektronica-artiest, zoals onder andere Metro Area, Prefuse 73 en Schneider TM, opgenomen in tien verschillende steden. Hij toerde als dj die meezingt met de muziek die hij speelt, en in 2004, bracht hij een mix-cd uit in de DJ Kicks-series.

    Erlend Øye's meest recente project is de band The Whitest Boy Alive. Deze band startte oorspronkelijk als een elektronische band, maar ontwikkelde zich langzaam naar een band zonder geprogrammeerde elementen. Erlend zingt en speelt gitaar. Op 21 juni 2006 volgde een debuutalbum, genaamd Dreams op het label Bubbles. Het meest recente album, Rules, werd in 2009 uitgebracht.

    Discografie

    • Unrest (2003)
    • Sudden Rush (2003)
    • Sheltered Life (2003)
    • DJ-Kicks: Erlend Øye (2004)
    • The Black Keys Work (2004)

    Muziek met Erlend Øye als zanger

    • Remind Me - Röyksopp op Melody A.M. (2001)
    • Poor Leno - Röyksopp op Melody A.M. (2001)
    • Talco Uno - Jolly Music op Jolly Bar (2001)
    • Drop - Cornelius (KOC Remix) op Drop-ep (2002)
    • This is the Dream of Evan and Chan (Safety Scissors Remix)- Dntel op This is the Dream...-ep (2002)
    • For the Time Being - Phonique op Identification (2004)
    • Keep on Waiting - DJ Hell op NY Muscle (2003)
    • A Place In My Heart - Star You Star Me op A Place In My Heart-ep (2004)
    • Lessons In Love - Kaos op Hello Stranger (2005)
    • Cool My Fire - Ada op Blondix 2-ep (2005)

    Externe links

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.