Deniece Williams

  • Deniece Williams, geboren als June Deniece Chandler (Gary, Indiana, 3 juni 1950) is een Amerikaanse soulzangeres die een wereldhit had met "Too much, too little, too late", een duet met zanglegende Johnny Mathis. Een ander nummer dat zij met Johnny Mathis opnam was 'Without Us', de titelsong van de serie Family Ties.

    Zij groeide op in een pinkstergemeente waar alleen maar gospelmuziek was geoorloofd en waar zij in het koor van deze kerk zat.

    Deniece brak definitief door met het nummer "Let's Hear It For The Boy", dat van de soundtrack van de film Footloose afkomstig is. Andere hits zijn: "Free", "That's What Friends Are For", "It's Gonna Take A Miracle", "Black Butterfly" en "It's Your Consience"

    Discografie

    • This is Niecy (1976)
    • Song Bird (1977)
    • When Love Comes Calling (1979)
    • My Melody (1981)
    • Niecy (1982)
    • I'm So Proud (1983)
    • Let's Hear It for the Boy (1984, met hit Let's hear it for the boy)
    • So Glad I Know (1986)
    • Hot on the Trail (1986)
    • Water Under the Bridge (1987)
    • As Good As It Gets (1988)
    • Special Love (1989)
    • Lullabies to Dreamland (1991)
    • Love Solves It All (1996)
    • This is My Song (1998)
    • Love, Niecy Style (2007)

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.