Joy to the World

Pentatonix

 • Pentatonix is een Amerikaanse a-capellagroep met vijf zangers: Scott Hoying, Kirstin Maldonado, Mitch Grassi, Avi Kaplan en Kevin Olusola, oorspronkelijk uit Arlington, Texas. Deze groep won het derde seizoen van The Sing-Off op NBC in 2011. Hierin zongen ze een a capella-arrangement van "Eye of the Tiger" origineel van de band Survivor. Pentatonix won $200,000 en een platencontract bij Sony. Hun debuut-ep PTX Vol. 1 (2012), stond op nummer 14 in de Billboard 200 en hun tweede album PTX Vol. 2 (2013), kwam op nummer 10 in de Billboard 200. Hun derde album kwam uit in 2014, evenals het kerstalbum.

  Geschiedenis

  Achtergrond en naam

  Pentatonix startte met drie vrienden die samen opgroeiden: Kirstin "Kirstie" Maldonado, Mitch Grassi, en Scott Hoying op de Martin High School in Arlington, Texas.

  Scott Hoying en Kirstie Maldonado studeerden af op de Martin High School in 2010. Hoying ging naar de University of Southern California (USC) om zijn bachelor te halen in Popular Music en Maldonado ging een master Musical Theatre volgen op The University of Oklahoma.

  Eén dag voor de audities van het derde seizoen van The Sing-Off, ontmoette de groep elkaar.

  Pentatonix, een idee van Scott Hoying, is vernoemd naar de pentatonische schaal, een muzikale toonreeks met vijf noten per octaaf.

  The Sing-Off (2011)

  Pentatonix bracht de volgende liedjes in The Sing Off.

  Albums

  Singles

  Liedjes die voorkomen in de "Daft Punk"-medley zijn:

  • Technologic
  • One More Time
  • Get Lucky
  • Digital Love
  • Harder Better Faster Stronger
  • Television Rules The Nation
  • Around The World

  Trivia

  Deze band moet niet verward worden met de Canadese band 'Pentatonics', die traditionele Chinese instrumentale muziek maakt.

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.