The Pointer Sisters

 • The Pointer Sisters is een Amerikaanse popgroep. De vier zusters Ruth, Anita, Bonnie en June († 2006), kinderen van dominee Elton Pointer, begonnen hun zangcarrière in de jaren zestig in de kerk van hun vader.

  Bonnie haakte in 1978 af en ging solo; ze had korte tijd een platencontract bij Motown. De anderen gingen als trio verder en scoorden hits als Fire (geschreven door Bruce Springsteen), Happiness, Jump (for my love) en het voor de soundtrack van Beverly Hills Cop opgenomen Neutron Dance. June verliet in 2004 de groep en werd vervangen door Issa, de dochter van Ruth die in de voorafgaande twee jaar regelmatig inviel voor haar moeder of één van de twee tantes. In 2009 werd zij vervangen door Sadako Johnson, de kleindochter van Ruth. Daarnaast treedt Issa nog steeds als vaste vervanger op tijdens optredens.

  Gedurende de laatste jaren beleven de Pointer Sisters opnieuw een succesperiode in Europa. In 2002 namen ze deel aan de "Night of the Proms", een reeks van concerten in de Benelux, Frankrijk en Duitsland, en werden door het publiek verkozen tot de meest favoriete act. Daarnaast namen de drie dames in 2005 tezamen met de Vlaamse zangeres Natalia Druyts het nummer "Sisters are doing it for themselves" opnieuw op en dit nummer bereikte de tweede plaats in de Belgische hitlijsten. Deze samenwerking leidde in januari 2006 tot een reeks van tien uitverkochte concerten in het Sportpaleis te Antwerpen.

  Discografie

  Singles

  Externe link

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.