Aaron Carter

 • Aaron Charles Carter (Tampa (Florida), 7 december 1987) is een pop- en hiphopzanger. Hij is de jongere broer van zanger Nick Carter van de Backstreet Boys.

  Carter werd geboren in Tampa, in Florida, waar zijn ouders een huis voor gepensioneerden runden. Hij werd vernoemd naar de opa van zijn vaders kant, Aaron Charles Carter. Op 6 jarige leeftijd begon hij zijn muziekcarrière als hoofdzanger in een lokale band, Dead End. In 1997 maakte hij zijn eerste solo-optreden, door een liedje te coveren van de popband The Jets in het voorprogramma van een optreden de jongensgroep van zijn broer, de Backstreet Boys. Hierna tekende hij een contract met een platenmaatschappij en mocht hij zijn eerste single uitbrengen in de herfst van 1997, "Crush on You". Op 1 december van datzelfde jaar bracht hij zijn eerste album uit, dat goudstatus behaalde in Noorwegen, Spanje, Denemarken, Canada en Duitsland. In de jaren erna bleef Carter actief in de muziekwereld, zo zong hij in soundtracks voor de films Pokémon: The First Movie (1999), Rugrats in Paris: The Movie (2000), Jimmy Neutron: Boy Genius en The Princess Diaries (beide 2001). Op 26 september 2000 werd in de Verenigde Staten zijn tweede album uitgebracht, Aaron's Party, dat meer dan 1,5 miljoen keer over de toonbank ging. Nadat hij in 2003 voor enkele tijd zijn laatste album uitbracht, Most Requested Hits, bracht hij in 2006 twee nieuwe albums uit, Come Get It: The Very Best of Aaron Carter en 2 Good 2 B True.

  Carter heeft meerdere kleine rollen gehad in televisieseries en films, waaronder in Lizzie McGuire, Sabrina, the Teenage Witch en 7th Heaven. In april 2001 maakte hij zijn Broadwaydebuut met de musical Seussical the Musical van Lynn Ahrens en Stephen Flaherty. In 2004 speelde hij voor het eerst in een film, de komedie Fat Albert, waarna hij een jaar later de hoofdrol mocht spelen in de film Popstar.

  Carter had relaties met Hilary Duff, Lindsay Lohan en Kaci Brown.

  Discografie

  Singles

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.