Madeon

 • Hugo Leclercq (Nantes, 30 mei 1994) , beter bekend als Madeon, is een Frans house-, nu-disco- en electropopmusicus die optreedt als live-dj.

  Biografie

  Hugo Leclercq startte met muziek componeren toen hij 11 jaar was, en nam de nu-disco stijl onder de naam "Madeon" aan in 2010. Deze naam is afgeleid van zijn eerdere Hands Up project "Deamon" door de letters om te wisselen. In de herfst van dat jaar won hij aan populariteit met een remix van "The Island" van Pendulum. Deze remix won in november 2011 een wedstrijd uitgeschreven door Pendulum zelf. .

  Leclercq had aangegeven begin 2012 een EP uit te brengen, maar heeft hier later vanaf gezien. Zijn single "Icarus" werd op 24 februari 2012 uitgegeven.

  In de zomer van 2012 trad Madeon onder andere op bij Radio 1's Hackney Weekend op 23 en 24 juni in Hackney Marshes, en bij het optreden van de Swedish House Mafia in de Milton Keynes Bowl op 24 juli.

  Hij stond ook in het voorprogramma van Lady Gaga's The Born This Way Ball Tour, 2013 in de Amerikaanse leg. Ook wordt zijn hit 'Finale' gebruikt als het intro van de game; PlayStation All Stars Battle Royale, en als soundtrack van de voetbalgame; FIFA 13.

  Op 27 maart 2015 bracht hij zijn debuutalbum 'Adventure' uit.

  Leclercq noemt The Beatles en Daft Punk als zijn grootste inspiratiebronnen.

  Discografie

  Singles

  Remixes

  • The Killers - "Smile Like You Mean It" (Madeon Remix) (2010)
  • Pendulum - "The Island" (Madeon Remix) (2010)
  • Alphabeat - "DJ" (Madeon Remix) (2010)
  • Yelle - "Que veux-tu" (Madeon Remix) (2011)
  • Deadmau5 - "Raise Your Weapon" (Madeon Extended Remix) (2011)
  • Martin Solveig - "The Night Out" (Madeon Remix) (2012)
  • Muse - Panic Station (Alternate Version Mixed by Madeon) (2013)

  Externe link

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing