Peanut Butter & Jelly (Video Love Version)

Galantis

  • Galantis is een Zweeds duo (2012 - heden) bestaande uit Christian Karlsson en Linus Eklöw. In Nederland kwam de band voornamelijk in de belangstelling door hun single Runaway (U & I). Dat nummer behaalde in de Nederlandse Top 40 de eerste positie (gedurende een week) en werd ook gekozen tot de 3FM Megahit van de week.

    Top 40

    Samen met Andrew Wyatt en Pontus Winnberg vormt Karlsson sinds 2007 het trio Miike Snow. Daarmee stond hij in 2012 al een keer in de Top 40 met Paddling out. Karlsson werkt sinds 2000 ook samen met Pontus Winnberg als het productieduo Bloodshy & Avant. Zij hebben onder andere When you look at me en AM to PM (Christina Milian) en Toxic (Britney Spears) geproduceerd. Eklöw is ook actief als Style Of Eye. Ook hij stond in 2012 een keer in de Top 40. Samen met het duo Staygold en zangeres Pow scoorde hij met Wallpaper een Alarmschijf en behaalde de zesde plaats in de Top 40. Hij werkte ook mee aan I love it van Icona Pop en Charli XCX.

    Discografie

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.